5/21/2022

Cem Yılmaz' ın A.R.O.G filminde yer alan Erşan Kuneri karakteri üzerine oluşturduğu dizisi Netflix' te yayınlanmaya başladı. '' Benim adım Erşan Kuneri. Pornocu muyum ben? '' repliğiyle hatırladığımız ve seks filmleri yönetmeni olan Erşan Kuneri' nin dizisinin de belden aşağı esprileri içereceğini tahmin etmek güç değildi. 

Cem Yılmaz' ın, filmlerinde argo ve küfür kullanmayı sevdiğini biliyoruz ama Erşan Kuneri dizisinde edebileceği kadar küfür ve kullanabileceği kadar argo sözcük kullanmış. Dijital platforma çekilmiş olması ve ana karakterin seks filmleri yönetmeni olmasının da Cem Yılmaz' ın işini kolaylaştırdığını söyleyebiliriz. Hatta metinlere ekleyebildiği kadar küfür eklemeye uğraştığı görülüyor. Abartılı bir şekilde küfür kullanımı haricinde ise oldukça başarılı bir iş çıkartılmış. Dizi 8 bölümden oluşuyor:
  1. Kuru Murad
  2. Ebenin Avı
  3. Kooperatif Kemal
  4. Kötü Mal
  5. Faqbadi
  6. Blue Box
  7. Er-Man
  8. Doyamadım
Her biri diğerinden bağımsız bölümlerden oluşan dizide çekimler, kostümler ve oyunculuklar çok iyi. Çok ciddi emek harcanmış. Cem Yılmaz, Ezgi Mola, Zafer Algöz, Çağlar Çorumlu, Uraz Kaygılaroğlu, Merve Dizdar, Nilperi Şahinkaya, Bülent Şakrak ve Can Yılmaz' dan oluşan oyucu kadrosu oldukça başarılı performans ortaya koyuyor. Senaryolar gayet güzel ve akıcı. Cem Yılmaz' ın diğer komedyenlere bakarak çok farklı bir kulvarda ve seviyede olduğu rahatlıkla söylenebilir. Benim daha çok beğendiğim bölümler Kuru Murad, Kooperatif Kemal, Faqbadi ve Er-Man. 

Categories:

20 yorum:

  1. En çok Ezgi Mola'yı beğendim diyebilirim. Beğenmekle beğenmemek arasındayım diziyi. Biraz Blue Tv deki Yeşilçam dizisinin başka bir kategorideki versiyonuymuş gibi geldi, sanırım dekorlardan. Çok güldüm diyemem, sırf izlemek için izledim. Çok fazla reklamı yapıldı, kimse kötü bir şey yazmaya cesaret edemedi adeta peşin cevaplarla ağzı kapatıldı. Bu konu ile ilgili Murat Soner'in güzel bir eleştirimsi videosu var. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Soner' i izledim. Güzel yorum yapmış. Oyunculukları ben genel olarak beğendim.

      Sil
  2. Bu dizi hakkında o kadar çok yayın (eleştiri) görüyorum ki kararsız kaldım izlemekte ama sonunda en azından bir bölüm izleyip kendi kararımı vereceğim. :) Teşekkürler yayın için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem Yılmaz iş yapınca çok gündem oluyor. İzleyip kendi kararınızı vermeniz daha iyi olur. Teşekkürler.

      Sil
  3. Diziyi beğenen gördüğüm ilk kişisiniz, farklı bir bakış açısı okuduğum için mutluyum. Ama sanırım izlemeyeceğim genel olarak Cem Yılmaz tarzını sevmediğim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küfür ve belden aşağı esprileri çok fazla kullanmış ama buna rağmen beğendim.

      Sil
  4. yani iyi dizi mi diyosuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küfür ve belden aşağı kısımları saymazsak bence güzel.

      Sil
  5. Abartılı argodan nefret ettiğim için genel olarak yerli komedi dizi ve filmleri izlemem. Cem Yılmaz'ı tvde görsem kanal değiştiren biriyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu filmde abartılı argo var. O yüzden bunu da sevmeyebilirsiniz.

      Sil
  6. Ya ben pek sevmedim. Para harcanmış ama:) Sevgiler…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sevmeyenler de var. Para harcanmış dediğiniz gibi.

      Sil
  7. Ben izlemedim ama netflix te var sanırım izleyeyim ☺️

    YanıtlaSil
  8. Geçen gezinirken bende gördüm ama açık bakmadım bile. Bloğunu takibe aldım ve BLoG LisTeM sayfasına ekledim. Bundan sonra sürekli uğrarım :) Bana da çaya beklerim :)

    YanıtlaSil
  9. Bayağı bilindik kişiler oynamış. Cem Yılmaz'ın filmlerini çok sevmem ama sevilmiş bayağı sanırım

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!