8/14/2014

        Herkes çok çalışıyor. Çok çalışıyor ama verimli çalışıyor mu? Çok çalışmak işte çok vakit geçirmek demek değildir. Önemli olan verimli çalışmaktır. Verimli çalışmak için de bazı konulara dikkat etmek gerekir:
                                                    
1) Sonuç Odaklı Olun: Patronlar ve yöneticiler sonuç odaklıdır. İşle ne kadar uğraştığınızla değil o işi tamamlayıp tamamlamadığınızla ilgilenirler. Verilen işi sonuçlandırın.  
                                                
  2) İşinizi Yarım Bırakmayın: İşinizi yarım bırakıp diğer işlere geçmeyin. Yoksa ortalıkta yarım kalmış iş yığınları olacaktır.  
                                                 
                                                 
3) Planlı Olun: İşlerinizle ilgili mutlaka plan yapın, önceliklerinizi belirleyin ve yaptığınız planı uygulayın. Bu, zamanı verimli kullanmanızı sağlayacaktır.
                                              
4) Not Alın: Hafıza i beşer nisyan ile maluludur yani insan unutur. İş ve hayat kargaşasında önemli konuları unutabilirsiniz. Bu nedenle mutlaka not alın.
                                                
5) İşinize Konsantre Olun:  İş zamanı sadece işinizle ilgilenin, kaytarmayın, dinlenme zamanı dinlenin. Zamanınızı boşa harcamayın.
                                                 
      
6) Anlamadıysanız Soru Sorun: Yapılması istenen işi iyice anlayın. Anlamadıysanız soru sormaktan çekinmeyin.
                                             
                                               
7) Aynı Anda Tek Bir İş Yapın: Tek bir işe odaklanın. Birden fazla işi aynı anda yapmaya çalışmak performansınızı düşürecektir.
                                   
8) Mola Verin: Mutlaka düzenli olarak mola verin ve dinlenin. Aksi taktirde dikkatiniz dağılır, performansınız düşer ve daha çok hata yaparsınız.
                                                     
9) Daha Verimli Çalıştığınız Saatleri Bilin: Bu saatleri bilirseniz daha yoğun ve dikkat gerektiren işleri bu saatlerde yaparsınız. Diğer zamanlarda daha hafif işler yaparsınız.
                                            
10) Kişisel Çekişmelere Girmeyin: İşyerinizde insanlarla kişisel sürtüşmelere girip onlara kızarak enerjinizi boşa tüketmeyin.
                                                   
11) Stresle Başa Çıkmayı Öğrenin: Stres hayatımızın bir gerçeği. Stresin performansınızı düşürmesine izin vermeyin.
  
                                                  
Categories:

8 yorum:

  1. 20 yıllık tecrüberimle çok uyusuyor.

    YanıtlaSil
  2. Yanınızda olan birisine öğreterek işinizi yapmaya çalışın, konsantrasyon artacak, işin kalitesi artacak, kendi başınıza yaparken aklınıza gelmeyen şeyler ortaya çıkacak ve en önemlisi size saygısı olan bir kişi olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Verimli olabilmek adına güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Okuması güzel ama yapması gerçekten zor olan konular bunlar :) "Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür." sözünü epeydir duymamıştım, hatırlamak güzel oldu. Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!