7/12/2021

Geçmişten günümüze gelen bir deyim vardır: ''Karpuz kabuğu düşmeden denize girilmez.'' Havaların ısınmasıyla birlikte karpuz mevsiminin gelmesini ve denize girmenin vaktinin geldiğini belirtmek için kullanılır. Son yıllarda farklı bir belirteç daha ortaya çıktı. O da Bodrum Maça Kızı adisyonu.

Bodrum Türkbükü' nde yer alan Maça Kızı Otel ve plajı yüksek fiyatlarıyla gazetelerin ve medyanın ilgisini çekiyor. Yaz mevsimi başladığında o yıla ait bir adisyon ortalığa çıkar ve fiyatların yüksekliği tartışılır. Hesap makinesiyle kaç asgari ücrete denk geldiği hesaplanır. Bu otelin ne kadar kazık olduğundan dem vurulur. 
Maça Kızı Derneği
Ülkemizde çok sayıda dernek bulunur. Hemşeri derneklerinden özel topluklara kadar, üye olmayanların giremediği gruplardır bunlar. Bazı derneklerde üyelik aidatı bulunur. Hatta kimi derneklerin üyelik aidatı oldukça yüksektir. Maça Kızı da bir nevi dernektir bu manada. Yüksek fiyatlar da giriş ücreti anlamına gelir. Yüksek gelir grubunu hedefleyen bir hizmet politikasıdır bu aslında. Maça Kızı bir kamu tesisi olsa bu serzenişler haklı olurdu. Burası bir özel işletme ve isteyen gider, istemeyen gitmez. Oraya gidenler de bu fiyatları bilerek giderler. Alan razı satan razı durumu var. Dubai' de bulunan dünyanın en yüksek binası Burj Halifa' nın seyir terasına çıkış ücreti 100$ dır. Bu rakamı ödemeyi göze alanlar dünyanın en yüksek binasına çıkabiliyorlar. 
PR Çalışması mı?
Her yıl düzenli olarak sadece Maça Kızı adisyonlarının gündeme gelmesi, insanın aklına bunun bir reklam çalışması olduğunu getiriyor. Kendi müşteri kitlesine, fiyatlarımız hala yüksek, müjdesini veriyor galiba.  

Categories:

6 yorum:

  1. türkbükünde ben de oraya gidip böyle bir adisyon almak isterdim :)

    YanıtlaSil
  2. Size katılıyorum, kapitalist sistemdeysek madem isteyen istediği fiyata satar ürünlerini. Ve hatta çok haklısınız bu PR çalışmasıyla müşterilerine
    " gönül rahatlığıyla gelebilirsiniz, menü fyatımız fakirler için hala yüksek" mesajı veriyor alabilirler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli aynı mekanın adı geçiyorsa PR olma olasılığı yüksek.

      Sil
  3. Oldukça yüksekmiş ama dediğiniz gibi fiyatları müşteri kalitesini korumak için yüksek tutan yerler de var.

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!