6/20/2021

A Milli Futbol takımımız büyük umutlarla geldiği EURO 2020 şampiyonasından elendi. Son yılların en iyi jenerasyonuna sahip olduğumuz ve final bile oynayabileceğimiz kamuoyunda dile getiriliyordu. Geldiğimiz noktada 3 maçı da kaybederek ve sadece 1 gol atarak büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Galler ve İsviçre maçlarını Azerbaycan' da seyirci desteği altında oynadığımız halde bu sonuçlar alındı. 


Oyuncu kadromuza baktığımızda İtalya, İngiltere, İspanya, Fransa ve Almanya' da başarılı performans gösteren oyuncular olduğunu görüyoruz. Fransa şampiyonu Lille' den 3 oyuncu, Juventus' tan , Milan' dan  ve Premier Leauge' den oyunculara sahip Milli Takımımız neden başarılı olamıyor?

Bizim Çocuklar

Her turnuva öncesi olduğu gibi Milli Takım için şarkı bestelendi. Mustafa Sandal' dan '' Bizim Çocuklar'' isimli şarkı Milli Takım oyuncularının da ismi oldu. Ama başka sistemlerde başarılı olan çocuklar, kendileri sistem olduklarında başarısız olmuştu. Oturmuş düzenlerde sadece futbol oynayan oyuncularımız Milli Takımda başka kimliklere dönüşüyorlar. Siyasi ve tarihi hesapları milli maçlar üzerinden görmeye çalıştığımız için oyuncuların üzerine futbol dışı yükler biniyor. Hatta duygusal şarkılarıyla bildiğimiz Kıraç, hepiniz Mehmetsiniz diye şarkı yazıyor ve futbolcularımızı savaşa yolluyor. Oysa sadece futbol oynayanlar, oyun sistemi, taktik ve strateji geliştirip, Milli Takımı hak eden doğru oyuncuları seçip başarılı oluyorlar. Yardımcı antrenör olarak, sadece 1 sezon Süper Lig tecrübesi olan hemşerisi Bayram Bektaş' ı getiren, kendisini güncelleyememiş Şenol Güneş' le başarısızlık kaçınılmaz oluyor. Teknik direktörümüzün, 24 takım arasında 4. en yüksek maaşı alması ve futbolcuların astronomik primleri de bir başka mesele.

Categories:

6 yorum:

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!