4/17/2021

Sevdiği sporu üst düzeyde profesyonel olarak yapmak pek çok kişinin hayalidir. Hem sevdiği işi yapmış oluyor hem de para kazanıyorlar. En gözde spor dalı olan futbolda para ve şöhret daha fazla. Ülkemizde ise bunlara ilave olarak başka avantajları da var futbolcu olmanın.

                               

Öncelikle diğer ülkelerdeki futbolculara göre çok daha az vergi ödüyorlar. Futbol açısından ülkemiz tam bir vergi cenneti. Ayrıca futbolcuların bazı konularda dokunulmazlığı var. Mesela bir hastaneye silahla girip, havaya ateş edebilir ve her hangi bir ceza almazsınız. Pek çok önemli şahsiyet araya girerek sizi korur. Son dönemde bir başka ayrıcalıkları daha oluştu futbolcuların. O da AŞI. Dünyada aşı kıtlığı yaşanırken, ülkemizde kronik rahatsızlıkları olanlar, öğretmenler, toplu taşıma kullanan ya da kalabalık ortamda çalışan milyonlarca insan sırada beklerken, futbolculara aşı yapılması kararı çıktı ve aşılanmaya başladılar. Şaka gibi. Ama kötü bir şaka. İşin ilginç yanı hiç bir medya kuruluşunda da bu durum eleştirilmiyor. Ne kadar önemli bir şeymiş bu futbol. 

Categories:

16 yorum:

  1. Aşı olayı gerçekten içler acısı bir durum.. Sağlık çalışanlarının aileleri, öğretmenler ve diğer hizmet sektörü çalışanları dururken..

    Uzun süredir bende ailelerin para uğruna çocuklarını cahil ve eğitimsiz bırakması konusuna takmış durumdayım. Sırf bunun için uzak tutmak için elimden geleni yapıyorum ama inanılmaz bir futbol kültürü oluşmuş durumda ülkemizde ve kaçamıyorsunuz..

    YanıtlaSil
  2. Haklı bir yazı! Sonuna kadar katılıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Beyaz Zambaklar Ülkesinde, kitabı bu konuda düşüncelerime tercüman oldu... Daha güzel anlatılamaz "futbol" görüşüm.
    Aşı konusuna yorum bile yapmak istemiyorum :( Üzücü...

    YanıtlaSil
  4. The vaccine has become a global topic of discussion...

    YanıtlaSil
  5. İlginç bir tartışma ve sadece bu sefer futbolculara öncelikli aşı olup olmadığını biliyorum.

    Oh, evet .. Blogunuzun yeni görünümünü beğendim. Daha duyarlı görünüyor ve çekici görünüyor.
    Saygılarımızla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim ülkemizde futbolculara gereğinden fazla önem verilir.

      Sil
  6. oooo futbol eğitimden önemli yaniiii :)

    YanıtlaSil
  7. Yazdığınız her cümleye ben de katılıyorum. Her yönden ayrıcalıklı oldukları bir kez kanıtlanmış oldu böylece. Hoş değil!

    YanıtlaSil
  8. Herhalde gelen yabancı sporculara da bu koşullar cazip geliyor 🙄

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!