6/29/2020

İçi dışı bir olmak diye bir tabir vardır. Düşündüğünü açıkça söylemek demektir. Bazı insanlar bu özellikleri ile övünürler. Aslında insanların içi dışının bir olması, yani düşündüklerini açıkça söylemeleri güzel bir özellik gibi görünüyor. Bu özellik sayesinde insanların bizim hakkımızda neler düşündüklerini bilme imkanımız olur. Peki bunu gerçekten ister miyiz? 
Çoğumuz, genellikle yaptıklarımızdan dolayı takdir edilmeyi bekleriz. Ya da daha doğru bir ifadeyle eleştirilmek istemeyiz. Yaptıklarımızın onaylanmasını bekleriz. Dürüstçe yapılan eleştirileri bile kabul edemeyiz. Hal böyle olunca karşımızdakinin içiyle dışının bir olmasını pek istemeyiz. Ayrıca içi dışı bir olmak olmak demek patavatsız olmak demek değildir. Yani aklımıza gelen her şeyi, karşımızdakini incitecek şekilde ortaya koymamız gerekmiyor. Bazıları bu durumu karıştırıyor.
Samimiyet Testi
Genelde içi dışı bir olma eylemi yukarıdan aşağıya doğru olur. Kırmaktan çekinmediğimiz, bizim üzerimizde yaptırım etkisi olmayan insanlarda bu özelliğimizi daha rahat ortaya koyarız. Örneğin patronumuza, müdürümüze, aile büyüklerimize karşı içimiz dışımızı bir olmaz genelde. Onlara karşı arkalarından söylediğimiz ya da içimizden geçirdiğimiz düşüncelerimizi söyleyemeyiz. Söylersek bu bizim için pek iyi sonuçlar doğurmaz. Dolayısıyla içi dışı bir olduğunu iddia edenlerin genelde samimiyet testinden geçemedikleri görülür.
İçi Başka Dışı Başka
Bir de içi başka dışı başka olan insanlar vardır. Sürekli politik ve hesapçı yaklaşan bu kişilerin gerçek fikirlerini hiç öğrenemeyiz. Düğün evi tefçisi, ölüm evi yasçısı olurlar. Genellikle suratlarında kocaman bir gülümseme bulunur. Gerçek hisleri örtmeye yarayan koca bir gülümseme. Fikirleri duruma göre değişkenlik gösterir. Yanınızdaymış gibi görünüp, en ihtiyacınız olduğu anda ortadan kaybolurlar. Bu kişilerden uzak durmakta fayda vardır.
Categories:

29 yorum:

  1. Güzel tespitler, güzel yazı👍👏👏🤚

    YanıtlaSil
  2. Elma portakalına bayıldım:) Meyvelere yakışıyor ama insanlara içi dışı bir olmamak yani ikiyüzlü olmak yakışmıyor. En sevmediğim insan tipidir, anında uzaklaştırırım kendimi onlardan:)

    YanıtlaSil
  3. Resim çok güzel ama ikiyüzlülerden hiç hoşlanmam. Elinize sağlık, güzel yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Aslında hiç birimiz gerçekleri duymak istemiyoruz bence. İçi dışı bir olmakla patavatsızlık arasında ince bir çizgi var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bazı insanlar gerçekleri duymak istemiyor.

      Sil
  5. bilemedim karışık konu ama içi dışı bir olanlar çok sıkıcı oluyo yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazıları sıkıcı olabiliyor. Bazıları ise iyidir:)

      Sil
  6. İçi dışı bir insanları severim.

    YanıtlaSil
  7. İçi dışı bir olmalı insanın. Ama bu gerekli gereksiz her yerde fikirlerini ortaya dökmek değil. Konusu açılmışsa ya da soru olarak bizzat sana yöneltiliyorsa tabii ki içindekini söylemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle doğru. Sürekli ortaya atlamanın bir manası yok.

      Sil
  8. İçi başka dışı başka olanda anında uzaklaşmak lazim. İçi dışı bir olmalı insanın ama bazıları bunu patavatsız karıştırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de patavatsızlıklarını içi dışı bir olmanın arkasına saklıyorlardır.

      Sil
  9. içi dışı bir olmakla konuştuğuna dikkat etmemeyi karıştırmamak lazım . patavatsızlık yapıp karşındakişbi kırmak içi dışı bir olmak demek de değil bunu ayırdık mı tamamdır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu ayrımı yapıp dengeli bir şekilde konuşursak tamamdır:)

      Sil
  10. Güzel tespitler, akıcı bir yazı olmuş. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. bi de benim gibi kafasından geçenleri mimikleri yansıtanlar :)

    YanıtlaSil
  12. Yalaka ve şaklabanların prim yaptığı bir yüzyılda yaşıyoruz.

    YanıtlaSil
  13. Patavatsızlıkla karıştırıldığı doğru. Bazen gereksiz ve kendilerini ilgilendirmeyen konularda da fikir bildiriyorlar.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, Paylaşım İçin Çok Teşekkürler.

    http://www.farmasigirisi.net Farmasi Ücretsiz Üyelik, Farmasi Üyelik, Farmasi Üye Ol

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar.
    Kendimi içi ve dışı bir olan insanlar kategorisinde görüyorum. Ancak, ne kadar içi ve dışı bir insanım, buna ancak beni tanıyanlar karar verebilir. Ben ne kadar buyum desem de yanılma ihtimalim çok fazladır. İçi ve dışı bir insan olmak için o kadar çok şey kaybettim ki, anlatamam.
    Çok güzel ve yararlı bir paylaşımdı. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İçi dışı bir olmanın da dezavantajları var dediğiniz gibi.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!