12/05/2019

''Bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak.'' Pop art akımının en önemli temsilcilerinden olan Amerikalı ressam, yayıncı ve film yapımcısı olan Andy Warhol' un şahane sözü. 1960' lı yıllarda söylemiş bu sözü. Dönemsel ünlüleri çok güzel tanımlıyor. Dünyada da ülkemizde de belli dönemlerde tanınan ve öne çıkan tipler oluyor. 
Kanaat Önderi
Bunlar diziler, filmler ya da tv programları sayesinde ünlü oluyorlar genelde. Her konuda görüşlerine başvuruluyor. Mikrofonlar onlara uzatılıyor sürekli. Onlar da bilip bilmeden her konuda bilmiş bir şekilde yorum yapıyorlar. Bir süre sonra da popülerliğini yitirince, yani kullanım süresi dolunca ortadan kayboluyorlar. Popstar Bayhan, kafasında bardak kıran Caner, kaynana Semra gibi isimlerin listesi uzar gider. Belli dönemlerde gündemi ve kamuoyunu meşgul edip oyalayan, bir süre sonra da ismini hatırlamadığımız '' Dönemsel kahramanlar''.
Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur mu?
Atatürk' ün söylediği iddia edilen ama gerçekte Latin şair Juvenal' a ait olan bu sözün geçerli olduğu düşünülür. Tabi ki bu sözün istisnaları da oluyor. Örneğin şimdiki zaman ünlüsü Can Yaman. Vücudunun sağlam olduğu aşikar. Ama o vücuttaki kafanın pek de sağlam olmadığını söylemlerinden anlıyoruz. Bu ünlü tezi çürütecek seviyede hem de. İspanya' da katıldığı bir televizyon programında bir hayranı ona soru soruyor. Can Yaman' ın mükemmel ve ideal insan gibi göründüğünü, bu dünyadan olduğunu kanıtlayacak bir şeyler anlatmasını söylüyor. Can Yaman' da '' Arka odaya geçelim kanıtlayayım.'' diyor. Ayrıca hayranına, bana dokunabilirsin istersen, sana bir fırsat veriyorum diyor. Magandalık yapıyor yani. Kadına şiddetin, saygısızlığın ve baskının iyice arttığı bir dönemde kadın hayranına verdiği cevaplar tamamen rezillik. Yazılı senaryolarla oynadığı karakterler onun bastırılmış, gerçek kişiliğini iyi gizlemiş demek ki.
Tahsil Cehaletini Almış Sadece
Oyunculukta libidonun önemiyle ilgili fetvalar da veriyor. Mevzuyu tamamen yanlış anlamış. Libido başka tür filmlerde lazım. Bu hızla giderse o tür filmlerde boy gösterip Playboyluk yapacak hale gelecek. Can Yaman İtalyan Lisesini bitirmiş, hukuk fakültesi mezunu bir oyuncu. Oldukça eğitimli. Tahsil onun cehaletini almış ama eşekliği baki kalmış. 
Categories:

20 yorum:

  1. Duygularıma tercüman olmuşsunuz, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. sanatçılık bunlara mı kaldı, iğrenç bi küstahlık.

    YanıtlaSil
  3. Şöhret gözlerini kör, aklını yok etmiş.
    Bugün Twitter'da bu olaydan prim yapmak isteyen Ömür Gedik diye biri çıktı ortaya. Köşe yazısı yazmış utanmadan. Çok şükür hak ettiği cevapları verdiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömür Gedik de kendisine yakışan şekilde davranmış demek ki.

      Sil
  4. Merhaba.Siteniz oldukça hoş ve takip ettiklerim arasında.Zaman ayırıp yeni açtığım bloguma göz atıp takip ederseniz memnun olurum.Sağlıcakla Kalın.

    https://hepfragmanizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. ben hiç tanımıyorum bunu son söylediği günden olunca duydum ama kesinlikle katılıyorum umarım bu tacize varan söylemlerinden sonra bu kişiye bu kadar önem vermekten vazgeçerler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım ama bizde böyle adamlar daha popüler oluyor maalesef.

      Sil
  6. Bahsi geçen kişiyi tanımasam da paylaştığınız sözlerinden sonra size hak verdim. Süresi dolunca onlarında ismi-cismi unutulur.

    YanıtlaSil
  7. can yaman zamanla olgunlaşır yaa napsın işte herkes hayran filan yani kolay değil alçakgönüllü olmak belki de bilerek polemik filan yapıyodur :) daha çok iş bulur artık :) bizim ülke böyleee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu camia için olgun sayılacak yaşta. 30 yaşında. Bilerek yaptığını sanmıyorum. Ayakların yerden kesildi galiba.

      Sil
  8. bu adamın neden bu kadar gündem olduğunu anlayamadım son zamanlarda.menejeri iyi çalışıyor anlaşılan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reklamın iyisi kötüsü olmuyor bu camiada nasıl olsa.

      Sil
  9. Herkes bir gün ünlü olur evet, bir gün yada birkaç ay...hepsi bu. Sanırım Can Bey de bunlardan ama ben kim daha çok para veriyorsa, kimin arkası kuvvetliyse, kimde malzeme çoksa...o kişinin uzun süre gündemde kaldığına inanıyorum. Hatta sultan yada kral diye yer ediniyorlar halkın gözünde. Bu tamamen sosyal medyanın elinde şekilleniyor.
    Son okuduğum Fi, Çi, Pi serisinden sonra bu fikrim iyice oturdu kafamda. Ne isterse yukarıdakiler, o oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanları meşgul etme potansiyeli yüksek kişileri seviyor medya ve televizyon camiası. Bazı kişilerin öne itildiği doğru dediğiniz gibi.

      Sil
  10. Derler ya Bir insanın karakterini anlamak için ya para verin ya kariyer, şöhret.. Herkes ünlü, zengin olabilir ama saygın olmak başka bir şey..

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!