5/14/2018

Sanatçıların da herkes gibi, siyasi görüşlerinin olması hatta iktidara ve güce yakın olmak istemeleri normaldir. Sanatçı muhalif olacaktır diye bir görüş vardır ama bence böyle bir zorunluluk yoktur. Sanatçılar yandaş ya da muhalif değil de sağduyulu olsunlar yeter. Gönül ister ki kültür, sanat ve spor gibi evrensel işlerle uğraşanlar, kendilerini siyasetin sığ dünyasına hapsetmesinler ama bu mümkün olmuyor.
Hele ülkemizde sanatçılar taraflarını belli etmek için ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Demeçler vermek istiyorlar, yorum yapmak istiyorlar ve konuştukça bizi hayal kırıklığına uğratıyorlar. Şarkılarıyla gönül dünyamızda büyük yer tutan sanatçıların olaylara bakışları insanı hayret ettiriyor. Özellikle özgürlük konusuyla ilgili yorumlar sıkça yapılıyor sanatçılar tarafından. Yavuz Bingöl' de buna bir yorum katmış. Hoş, Yavuz Bingöl daha önce bulunduğu '' Karşı mahallede''  kendisini o kadar özgür hissetmiyordu o ayrı. Yaptığı yorumda özgürlük konusunu tamamen yanlış anladığı ortaya çıkıyor. Demiş ki: '' Yurt dışına gidin; orada yapamadığınız her şeyi burada yapabiliyorsunuz. Orada yere tüküremezsiniz, burada tükürüyorsunuz.'' Vah ki vah. Yere tükürmek, özgürlükle ilgili değil ''Öküzlükle'' ilgilidir. Özgürlük herkesin her isteğini yapabilmesi demek değildir ki zaten. Suç işleme, hakaret etme ve küfür etme özgürlüğü de olamaz. Yavuz Bingöl kadar karşı mahalledekiler de kendilerini özgür hissediyorlarsa özgürlük sorunu da yoktur zaten.
Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Yavuz Bingöl, Hülya Koçyiğit ve daha niceleri. Onlar bu siyasetçiler ortada yokken dünyamızda önemli yer kaplıyorlardı. Kendilerine yazık ediyorlar.   
Categories:

14 yorum:

  1. Allahtan Yavuz Bingöl türkülerini bu beyanını okuyup öğrenmeden dinlemişim. Düşünün kaliteyi... Doğru; vatanımızda manası epey bozulmuş, herkesin istediğini yaptığı bir özgürlük var. Bu özgürlük tarzını derhal yeni bir sözcükle adlandırmak gerekir diye düşündüm.
    Ki diğerine halel gelmesin. Elinize sağlık Turgay Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ece Hanım. Doğru söylüyorsunuz yeni bir isim bulmak gerekir. Selamlar.

      Sil
  2. 'Öküzlük' güzel olmuş bence... Yavuz'u Ankara'da Sakarya barlarından tanırım. Çok değil 1-2 yıl öncesine kadar adamı barlarda dinlerdim. Bahar şenliğine geldi, yanına gittik tanımamazlığa verdi. O günden beri sevmem kendisini. Geçmişini çabuk unutan, her devirde farklı bir kalına bürünen tatlı su liberali kendisi.

    YanıtlaSil
  3. Yandaş olduğunu bu lafından öncede, her fırsatta belli ediyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel çaba harcıyor tarafını göstermek için.

      Sil
  4. of yaaa yere tükürmek özgürlüktür deniyorsa bir ülkede ah biz daha nerelerdeyiz yaa :) bizim ülkeyi almanlara kiraya verelim beş yıl da iyice bir temizlensin :)

    YanıtlaSil
  5. Bunun gibilerin türkülerini falan dinlemeyi epey zamandır bıraktım. Sanatçı siyasi taraf tutacaksa bile mantıklı bir çerçevede görüşlerini beyan etmeli. Birilerine hoş görünmek adına şaklabanlık yapıyorlar :)

    YanıtlaSil
  6. Yani Turgay Bey,Yavuz Bey'in de hakkını yemeyin.Sanatçı her kesimin sesidir.Yere tükürmek isteyenlerin özgürlüğünü kim savunacak :))

    YanıtlaSil
  7. Bir cok sanatci beni cok sasirtti bu dönemde. Hayal kirikligi oldu bu yüzlerini görmek.

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!