7/22/2017

Çalışan insanların pek çoğu yıl boyunca tatil hayali kurup, tatil planları yaparlar. Yeni yerler keşfetmek, daha önce görmediği yerleri görmek, ufkunu genişletmek, yeni kültürler, yeni insanlar tanımak, yılın yorgunluğunu ve stresini üzerinden atmak tatil sayesinde mümkün olur.
Tatil aynı zamanda insana kendisini değerlendirme imkanı da verir. İş yerindeki davranışlarını, arkadaşları ve ailesiyle olan ilişkilerini gözden geçirmek için iyi bir fırsattır tatil. Ayrıca iş hayatının stresine bir süreliğine maruz kalmayarak, sağlığımızı korumamıza da yardımcı olur. Ben olmazsam bu şirket batar diye düşünüp, kendisine farklı anlamlar yükleyen insanların, bunun gerçek olmadığını anlamalarını sağlar. Belki de en önemlisi işten başka bir hayat, iş kimliğimizden başka bir biz olduğunu görmemizi sağlar.
Tatil Gitmektir
Aslında tatil gitmek demektir. İşten, oturduğun semtten, arkadaşlarından, yaşadığı rutinlerden hatta kendinden gitmek demektir. Farklı şeyler yapmak, farklı insanlarla iletişim kurmak, farklı yerler görmek insana iyi gelir. 
Tatil Yapmadan Çalışanlar
Bazı insanlar vardır. Tatil yapmadan çalışmakla övünürler. Çalıştıkları şirkete aidiyetlerini adeta böyle ispat etmeye çalışırlar. Onlara kocaman bir Aferin! demek lazım. Kendi hayatlarını hiçe saydıkları için. Oysa izinlerini kullanıp, zihinlerini ve bedenlerini dinlendirseler, yeni yerler görüp vizyonlarını geliştirseler kendilerine ve şirketlerine daha faydalı olurlar.
Bütçe Meselesi
Bazı insanlar da senelik izinlerini herhangi bir yere gitmeden evlerinde geçirmeyi tercih ederler. Her gün geçtikleri yollardan geçer, aynı binaları, aynı insanları görürler. Önceki hayatından farklı yaptıkları tek şey işe gitmemek olur. Senelik iznini evinde geçirenlerin en önemli gerekçelerinde biri de bütçedir. Maddi imkanları olmadığı için bir yere gidemediklerini söylerler. Oysaki tatil, sadece 5 yıldızlı oteller,tatil köyleri ya da turlar demek değildir. Çok uygun bütçelerle farklı yerlere gidilebilir. Yeter ki insanın niyeti olsun.
Categories:

16 yorum:

  1. Kesinlikle farklı bir yere gitmek gerektiğini düşünüyorum ben de. İnsanın zihni dinleniyor, ufku genişliyor ve mutlu oluyor :)

    YanıtlaSil
  2. Aynen öyle. İmkanları çok kısıtlı olanlar dışında niyet edildiği takdirde bütçeyi bahane etmeden de tatil yapılabilir. Ülkemizde en az bilinen kamping yerleri de makul ücretlidir. Çadır kirası verildiği takdirde uygun bir bütçeyle tatil yapılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yeter ki niyetimiz olsun. Uygun bir tatil imkanı bulabiliriz.

      Sil
  3. Kampına yapmak isterdim ama çocukla zor iki güne de değmez çok gördüm kamping yapanları oldukça da keyifli olmalı cam ağaçlarına asır aşmak su taşımak çadırın etrafını temizlemek toplamak hem farklı hem de güzel bir durum❤
    Severim ben böyle şeyleri ama benim tercihim kesinlikle karavan ile tatil yapmaktır o ayrı bir güzellik şehir şehir köy köy gelebiliyor insan yani tatil tamamen gündelik hayatın yerine stresten uzak farklı bir gündelik hayat yaşamaktır biraz da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karavan meraklıları da çok var ve ilginç bir deneyim olabilir.

      Sil
  4. 2 gün bile olsa mutlaka tatil havasına girmeli insan. Ben istendiğinde bir sahilde, bir ormanda bile piknik yaparak insanın havasını değiştirebileceğine inananlardanım. Bir vapura atlayıp (İstanbul' da ise kişi) adalardan birine gitmek bile kilometreler katedip farklı atmosfere gitmiş hissi veriyor. Her ortamı değerlendiriyorum bu alanda. Tatil bir es vermektir, nefestir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de nefestir. Bu tür fırsatları yaratmak için uğraşmalıyız.

      Sil
  5. Farklı yerlere gidip kafa dinlemek oh mis gerçekten ya.. kesinlikle yapılmalı :)

    YanıtlaSil
  6. Tatile mutlaka gidilmelidir nokta 😊

    YanıtlaSil
  7. @Tatile çıkmadan, kendinden, çevreden uzaklaşmadan olur mu hiç!. insan nasıl yenilenir o zaman..ruhu kesinlikle havalandırmak gerek :) ve bir kez kanatlanıp havalanmaya görsün insan! ardı gelir nasılsa..

    YanıtlaSil
  8. Yazınızı da okuyunca inadım tuttu. Bu sene bir gün bile olsa gideceğim artık; özel nedenlerden dolayı gidememiştim 3-4 yıldır. Suya daldığımda kulağımda hoşurdayan suyun sesini özledim.

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!