ETS Tur' a ait Aegean Queen gemisiyle 3 gece 4 gün, Mykonos, Santorini ve Atina' yı kapsayan her şey dahil tura katıldık. Yurt dışı gezilerinde vize kolaylığı olması nedeniyle tercih edilen turlardan biri de gemi turları. Vizesiz olmakla beraber 60€ vize bedeli ödeniyor. Tatil köyü ayarında olan büyük gemilerle gerçekleştirilen turlarda, her sabah farklı bir limanda uyanmanın keyfi bir başka. Seyahat boyunca irili ufaklı yüzlerce adanın yanından geçiyorsunuz. Gemiler büyük olduğu için pek sallanmıyor. Dolayısıyla geminin hareket ettiğini çoğu zaman fark etmiyorsunuz. Düğün Dernek filmindeki Tüpçü Fikret' in, dayak yedikten sonra minibüse bindiği sahnedeki gibi ''Hareket mi ediyor bu?'' diyebilirsiniz. Ama her ihtimale karşın deniz tutmasına karşı ilacınızı yanınızda bulundurun.
Bakteri ürememesi için gemide sıcaklık 22 derecede tutuluyor. Bu da üşümenize yol açabilir. O yüzden yazın tatile gidiyorum demeyip uzun kollu kıyafetler de yanınıza almalısınız. Standart tur için para ödedikten sonra gideceğiniz yerdeki gezilere katılmak için ekstra ücret ödüyorsunuz. Bu da seyahat maliyetinizi arttırıyor. 45€- 66€ arası günlük ekstra tur fiyatları bulunuyor. Ama bireysel gezmek isterseniz, vakit az olduğu için, hem istediğiniz kadar önemli noktaya ulaşamıyorsunuz hem de maliyetli oluyor. ETS Tur organizasyonlarında her hangi bir aksilik olmadı. Organize ve profesyoneller.
Gemiye giriş yaparken pasaportunuzu alıyorlar yerine gemi kartı veriyorlar. Seyahat boyunca kartınızı kullanıyorsunuz. Adalarda da bu kartla dolaşıyorsunuz. Gemiye iniş ve binişlerde bu kartlar okutuluyor. Gemideki ekstra harcamalarınız da kartınıza yükleniyor. Seyahat bitiminde hesabınızı kapatıp pasaportunuzu geri alıyorsunuz.
Aegean Queen
Bakteri ürememesi için gemide sıcaklık 22 derecede tutuluyor. Bu da üşümenize yol açabilir. O yüzden yazın tatile gidiyorum demeyip uzun kollu kıyafetler de yanınıza almalısınız. Standart tur için para ödedikten sonra gideceğiniz yerdeki gezilere katılmak için ekstra ücret ödüyorsunuz. Bu da seyahat maliyetinizi arttırıyor. 45€- 66€ arası günlük ekstra tur fiyatları bulunuyor. Ama bireysel gezmek isterseniz, vakit az olduğu için, hem istediğiniz kadar önemli noktaya ulaşamıyorsunuz hem de maliyetli oluyor. ETS Tur organizasyonlarında her hangi bir aksilik olmadı. Organize ve profesyoneller.
Güverte ve küvetten hallice havuz
Bol çeşidin bulunduğu yemek salonu
Delux Dış Kabin. Kabinlerin fiyatları özelliklerine göre değişiyor. Kişi başı 269 € dan başlayıp, 629 € ya kadar değişen fiyatlar var. Televizyon var diye sevinmeyin. 12 kanaldan 2 tanesi Türkçe. Onlar da TRT Belgesel ve TRT Avaz.
Gemi hareket ettikten sonra Casino açılıyor.
Gemide her akşam yapılan eğlence organizasyonları
Çeşme Limanı'ndan saat 14:00 da hareket ettikten sonra akşam 20:30' da Mykonos' a varıyorsunuz. Gece daha hareketli olduğu için bu saate program yapmışlar. Rehberler tarafından ısrarla '' Sınırsız'' olduğu söylenen gece hayatıyla meşhur Mykonos Adasında asıl gece hayatı 24:00 dan sonra başlıyor. 05:00' de gemi Santorini' ye doğru hareket ediyor.
Mykonos
Çeşme Limanı'ndan saat 14:00 da hareket ettikten sonra akşam 20:30' da Mykonos' a varıyorsunuz. Gece daha hareketli olduğu için bu saate program yapmışlar. Rehberler tarafından ısrarla '' Sınırsız'' olduğu söylenen gece hayatıyla meşhur Mykonos Adasında asıl gece hayatı 24:00 dan sonra başlıyor. 05:00' de gemi Santorini' ye doğru hareket ediyor.
Mykonos Limanı
Fiyatlar pahalı
Mykonos' da bir kilise
Alaçatı' ya benzeyen ama Alaçatı' dan daha kaliteli ve temiz olan Mykonos sokakları
Mykonos' da lüks mağazalar da bulunuyor
Santorini
Saat 11:00 de Volkanik bir ada olan Santorini' ye varıyoruz. Santorini deniz seviyesinden 300 metre yükseklikte falezin üzerinde bulunuyor. Yüksekliği kıyaslamak istersek Antalya' daki falezler 30 metre. Tepeye çıkış için çeşitli alternatifler mevcut. 586 basamaklı merdivenle yürüyerek ya da katırlarla, teleferikle ve otobüsle.
Gemi açıkta demirlediği için tender botlarla sahile çıkılıyor.
Yollar oldukça virajlı ve dar
Fira Bölgesi
Oia Bölgesi
Oia' nın dar sokakları
Çok sayıda hediyelik eşya dükkanı ve Art Galery bulunuyor
Santorini' nin simgesi meşhur mavi kubbeli kilise Oia bölgesinde.
Önünde poz vermeden olmaz
Müthiş manzaraya karşı yapılmış villalar
Çok sayıda villadan biri
Pita Gyros, tavuklu ve domuz etli döner. Ayrıca ahtapotlu fava ve domates köftesi tavsiye ediliyor.
Teleferikle aşağı iniş. Saat 21:00 de Pire Limanı' na doğru hareket ediyoruz.
Akropolis ve Atina
Sabah 9:00' da dünyanın en büyük limanlarından biri olan Pire Limanı' na yanaşıyoruz. Oradan Atina' ya ve Akropolis' e geçiyoruz. Yunanca' da Akropolis yukarıda bulunan şehir anlamına geliyor.
Akropolis deniz seviyesinden 152 metre yükseklikte bulunuyor.
Akropolis' in giriş kapısı Propylaia. Berlin' de bulunan Brandenburg Kapısı buranın birebir kopyası olarak yapılmıştır. Tur harici gitmek isterseniz giriş ücreti 20€.
Karyatid Heykelleri bulunan, M.Ö. 5. yy.da, Tanrıça Athena ve Tanrı Poseidon için inşa edilen Erechtheion tapınağı.
Antik Yunan' ın ve Atina Demokrasisinin sembolü Parthenon. Şehrin koruyucu tanrıçası Athena adına yapılmış.
Yunanlı rehber, Parthenon' un orjinal halinin resmini göstererek tanıtım yapıyor. Kabartmaların ve çok önemli eserlerin önemli bir kısmının, İngiltere' de British Museum' da bulunduğunu ve geri getirilmesi için uğraşıldığını anlatıyor. Ayrıca kalan tarihi eserler Akropolis Müzesi' nde sergileniyor.
Zeus ve Semele' nin oğlu olan, Şarap ve Bağ Tanrısı Dionysos' a adanmış tiyatro.
Herodos Atticus Tiyatrosu. Günümüzde etkinlikler yapılmaktadır.
Akropolis' ten Atina manzarası. Yüksek bina olmadığı için gelişmemiş diyebilir miyiz Atina' ya? Akropolis manzaralı gökdelenler de yapılmamış.
Zafer Tanrısı Nike Tapınağı
Dünyanın ilk modern olimpiyatlarının yapıldığı stat Panathinaiko Stadyumu
Önünde Sokrates ve Platon heykellerinin bulunduğu Akademi
Syntagma Meydanı
Meçhul Asker Anıtın önünde nöbet tutan Evzon askeri. Ayakkabıları 3 kg ağırlığında. Saat başı törenle nöbet değişimi yapıyorlar.
Syntagma Meydanı' nda bulunan Parlamento Binası
Saat 19:00' da Atina' dan Çeşme' ye doğru hareket edip, sabah 7:00 de Çeşme Limanı' na varıyoruz.
Love.
YanıtlaSilThanks.
SilSantorino'ya çıkışın meşakkatli oluşu şaşırttı beni.
YanıtlaSilGayet bilgilendirici bir tanıtım yazısı olmuş. Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim. Selamlar.
SilKeyifli bir tur olmuşa benziyor.
YanıtlaSilEvet gayet keyifliydi.
SilTamda Yunan Adaları'na ETS Turla gitme planları yaparken çok rehber bir yazı oldu bizim için teşekkürler:)
YanıtlaSilUmarım faydalı olur. Keyifli tatiller.
Silgüzel yerler, güzel anlatım .. tebrikler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilCok guzel bir tur olmus. Yolculuk ve konaklama bir arada oldugundan kisa surede oldukca verimli gezilebiliyor gemiyle. Dilerim bir gun Mykonos'ta gun icinde de bulunma firsatiniz olur, biz cok sevmistik Mykonos'u, cok keyifli zamanlar gecirdik orda:)
YanıtlaSilSevgiler..
Teşekkür ederim. Evet tekrar gitmek isterim oralara. Mykonos' u gündüz görmek güzel olacaktır. Selamlar.
SilÇok keyifli görünüyor tur... Çok güzel yerler... Sevgiler...
YanıtlaSilGerçekten görülmeye değer yerler. Selamlar.
Silhocam gemi sarsmıyor mu?
YanıtlaSilGenelde pek sarsmıyor. Beni deniz tuttuğu için her ihtimale karşın ilacımı aldım ben:)
SilI have never been on a cruise, but I heard it was a nice experience. Visiting Greece must have been nice. I bet it is lovely to wake up in a different port every day.
YanıtlaSilSantorini is very popular with the tourists. I can see why. It is a beautiful island indeed.
Yes its a nice experience. Santorini very nice island. Also Mykonos.
SilPaylaşım için teşekkür ederim... İnsan orada hissediyor..
YanıtlaSilTeşekkürler.
Silfotoğrafların hepsi çok güzel.Bu yaz ev arkadaşım ve ben de çok istemiştik ama fırsat olmadı.Böyle görünce daha bir heveslendim.Umarım gelecek yaz bu fotoğrafların benzerlerini ben de koyabilirim :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Umarım seneye sizin de yazınızı okuruz:)
Sildiğer adalara da başka zaman gidersin artıııık :)
YanıtlaSilAynen. Yolu öğrendim artık nasılsa:)
SilYunan Adalarına gemiyle oldukça keyifli
YanıtlaSilve renkli bir tur olmuş.
Nicelerine..
Teşekkürler oldukça keyifliydi. Nicelerine:)
Silson yazısıma bi bakasıın :)
YanıtlaSilBakayım hemen:)
SilUmarım bir gün ben de katılırım böyle turlara. Teşekkürler. Oralara gitmiş kadar olduk.
YanıtlaSilTeşekkürler. Umarım katılma imkanı bulursunuz.
SilHarika bir gezi. keyif aldım gezinirken sayfanızda :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Selamlar.
SilKeyifli bir yazı okudum sayenizde, teşekkürler :)
YanıtlaSilTeşekkürler:) Selamlar.
SilÇok açıklayıcı ve gemi seyahatini düşünenler için bol püf noktalı bir yazı elinize sağlık... Gezmiş kadar oldum :)
YanıtlaSilBu arada yolunuz düşerse ve ilginizi çekerse bana da beklerim.
Teşekkür ederim. Tabi ki gelirim. Selamlar.
YanıtlaSil