8/16/2016

Son günlerde ilgi çekici bir reklam sloganı var. '' Sen, önce onlar diyorsun ya, aslında onların mutluluğu için önce SEN''. Pek çoğumuzun duyması ve daha da önemlisi uygulaması gereken güzel bir slogan.

Başkaları için yüksek dozda fedakarlık yapmayı, onlar için endişelenmeyi normal bir davranış gibi hatta bir görev gibi görüyoruz. Peki ya biz ne olacağız? Bu dünyaya geliş amacımız başkalarının mutlulukları ile mutlu olup, başkalarının üzüntüleriyle kahrolmak mı? Hiç sanmıyorum. Tabi ki bencil olmaktan bahsetmiyorum. Sadece kendisini düşünen, yardıma ihtiyacı olanları görmezden gelen biri olmamak gerekiyor. Kendinize biraz değer verin diyorum. Kendinizi önemseyin. Uçakta bile acil durumlarda önce kendi maskenizi, daha sonra yanınızdakilerin maskesini takın diyor. Yani önce SEN diyor. Çocukları olduktan sonra kendi nefes alanlarını( konser, sinema, tiyatro vb.) ortadan kaldıran, kişisel gelişim olanaklarını ve hobilerini sonlandıran, bunu da çocuğum için fedakarlık yapıyorum diye adlandıran anne babalar var. Oysa bunlar için fırsatlar yaratabilseler, hem çocuklarının gelişimi için daha faydalı olurlar hem de onlara verebilecek daha çok enerjileri olur. Başkaları için aşırı fedakarlık yapan insanların, fedakarlık yaptıkları insanlardan beklentileri de yüksek oluyor. Bu beklentiler yerine gelmediğinde çatışma, üzüntü hatta depresyon ortaya çıkıyor. O yüzden normal normal hayatımıza devam etmeli, kendimize değer vermeli ve kendimizi sevmeliyiz.
Unutma önce SEN!
Categories:

21 yorum:

  1. Lafı dolandırmadan, sade ve net bir anlatım. Okuyup, anlamak ve uygulayabilmek dileğiyle,

    YanıtlaSil
  2. Öyle bir kültürde yetiştik ki maalesef ki bizler küçükken anne babamız önce sen dedi büyüdük şimdi onlara önce sen diyoruz
    Önce ben demeyi öğretmediler ki bize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylüyorsunuz. Kültürün büyük katkısı var bu duruma.

      Sil
  3. Çok anlamlı bir yazı olmuş. Fakat olmuyor bende bir türlü. Önce elalem. Kendimi o kadar geri plana atmışım ki bulamıyorum şimdi. Okurken daha iyi anladım. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok insan ve önce elalem diyen maalesef. Bu durumdan kurtulabilmek lazım. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  4. Önce evladın, sonra çevren, en son ben. Ben beceremedim "önce ben"ci olmayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimizi çok gerilere atıyoruz maalesef. Teşekkürler.

      Sil
  5. Ben de yakın zamanda önce kendini sev diye bir yazı yazmıştım :) Şu konuyu halledebilirsek her şey çok daha güzel olacak eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok daha güzel olacak. Yazınızı okumuştum. Gayet güzeldi.

      Sil
  6. yaniiii biz huzurlu ve barışık olmadan başkalarını mutlu edemeyiz de mii :)

    YanıtlaSil
  7. Çok doğru, önce ben çünkü ''kendim için'' bir şeyler yapmazsam ben olmaktan uzaklaşırım, ve insanları mutlu edemem. Hayatımızdaki her şey zincirleme ilerliyor aslında :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba iadeyi ziyarete geldim.Blogunuzu takibe aldım. Saygılarımla :)

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle önce insan kendine değer vermeli, kendi için yaşamalı. Yazınız harika olmuş.Takipteyim.Bloguma beklerim.Saygılarımla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de sizi takibe aldım. Selamlar.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!