1/05/2016

Acun Ilıcalı' nın düzenlediği, Sakarya' da oynanan ve TV8 tarafından yayınlanan 4 Büyükler Salon Turnuvası geçmiş dönemin yıldızlarını özleyenler için iyi bir fırsattı. 

Kendi adıma, İlhan Mansız, Hasan Şaş, Elvir Balic, Yattara gibi gerçek yıldızlarla nostalji yaşamak isterken, aynı zamanda centilmenlik de görmek istiyordum. Çünkü bu turnuvada oynayan oyuncular, oyunculuk dönemlerinde, gerek genç oluşları yüzünden, gerekse şampiyonluk ve taraftar baskısı yüzünden, hatta kimi zaman da taraftara şirin gözükmek için rakipleriyle kavgaya varan mücadelelere girmişlerdi. Aslında bu turnuva onlar için de bir fırsattı. Saha içinde ettikleri teatral kavgalar yüzünden tribünde ve sokakta taraftarlar biri birlerine giriyorlardı. Futbolda şiddetin bu denli tırmandığı ortamda ortalığı yumuşatmaları ve centilmenlik fotoğrafları vermeleri çok iyi olacaktı. Oyunculardan kimi televizyonda ve gazetede yorumculuk yaparken, kimi de teknik direktör olarak hayatını sürdürüyor. Yani hala futbolun içerisinden yer alıyorlar. Ama üzülerek görüyorum ki onlar hala eski yerlerinde duruyorlar. Ahmet Dursun' la Ali Güneş yumruk yumruğa kavga edip, kırmızı kartla oyun dışı kalıyorlar, Hasan Şaş hakeme küfür ediyor, tekmeler havada uçuşuyor, yere düşürdükleri rakip oyuncuyu ayağa kaldırmıyorlar ve neredeyse tüm oyuncular hakeme itiraz ediyorlar.

Geçmişin futbol yıldızları olan, günümüzün ve geleceğin futbol aktörlerinin hali futboldaki geleceğimizin de göstergesi ne yazık ki.
Categories:

2 yorum:

  1. Blog keşif etkinliğinden geliyorum ben de beklerim:)Sevgiler:)Blogumda Amerikadan notlar, çeşitli yemek tarifleri,Oğluşumla etkinlikler paylaşıyorum:)

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!