1/31/2015

2001 yılında meydana gelen ve meşhur '' Anayasa Kitapçığının Atılması'' olayı ile fitili ateşlenen büyük ekonomik kriz hakkında yazılmış bir kitap '' Krizin Sözlü Tarihi ''. 

Ankara' da ekonomi muhabirliği yapan, Hatice Aydoğdu ve Nurhan Yönezer' in derlediği kitapta, o dönemde görev almış olan üst düzey bürokratlarla, intihara teşebbüs eden Ekonomiden Sorumlu Bakan Hikmet Uluğbay ve dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile yapılmış röportajlar her alıyor. Aslında bu kitapla, koalisyon ortaklarının devleti nasıl yönetemedikleri, aralarındaki uyumsuzluk ve çekişme de dönemin tanıkları tarafından itiraf edilmiş oluyor. Bu krizin ardından 2002 de yapılan seçimlerde, koalisyon ortakları meclis dışında kalırken, AKP iktidara gelmişti. Kitap, aslında vatandaşın, bunca olumsuz olaya rağmen neden AKP' den vazgeçemediği ve koalisyon ihtimali ortaya çıkaracak seçeneklerden neden kaçındığı konusunda fikir veriyor. Ayrıca krizin anayasa kitapçığı atılmasa da çıkacağı dönemin yetkilileri tarafından belirtiliyor. Dipnot Yayınevinden çıkan ve 2007 basımı olan kitap 464 sayfa. 
Categories:

3 yorum:

  1. ne kötü günlerdi allah bi daha bu ülkeye yaşatmasın o günleri.Hikmet uluğbayı'ın intihara teşebbüsü politikacıların bile nasıl buhran geçirdiklerinin en büyük kanıtı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok kötü günlerdi. Umarım bir daha karşılaşmayız böyle günlerle.

      Sil
  2. kitap tavsiyesi içinde tekrar teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!