2/03/2015

Her şeyi aklımızda tutabilir miyiz? Bunun mümkün olmadığı ortada. Eskilerin dediği gibi, '' Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür ''. Yani insan unutur. 


Yapmayı unutmamamız gereken o kadar çok şey var ki hangi birini hatırlayalım? Ayrıca, iş hayatımızda ya da gündelik hayatımızda yapmamız gereken şeyleri unuttuğumuzda, unutmak, geçerli bir mazeret olarak kabul de görmüyor. Hatta unutmak, çok olumsuz olarak algılanıyor. Yapılan araştırmalara göre:
Okuduklarımızın                         % 10 unu,
İşittiklerimizin                            % 20 sini,
Gördüklerimizin                         % 30 unu,
Hem görüp hem işittiklerimizin % 50 sini, hatırlıyoruz.
Unutmamak için, çeşitli hafıza teknikleri bulunmakla beraber, çok kolay bir yöntem daha var. O da not tutmak. İş hayatında da not tutmak ve düzenli bir şekilde tuttuğumuz notları gözden geçirmek çok önemlidir. Verimli çalışmak ve her şeyi hafızamıza yüklememek için etkin bir şekilde not tutmamız gerekiyor. Katıldığımız toplantılarda önemli bölümleri not almak, bu konularda alınması gereken aksiyonları atlamamamızı sağlar. Ayrıca iş geliştirmeyle ilgili aklımıza gelen fikirleri de not alırsak unutmadan uygulamaya geçirebiliriz. Not tutma sayesinde, ileride ihtiyacımız olan bir bilgiyi bulmaya çalışmak için harcayacağımız zaman kaybından da kurtulmuş oluruz. Not tutma sayesinde, yanlış hatırlamaların da önüne geçebiliriz. Kalem bulamadığımız durumlarda da akıllı cep telefonlarını not tutmak için kullanabiliriz.
Categories:

2 yorum:

  1. Hepsine kesinlikle katılıyorum hele bu devirde olaylar o kadar hızlı akıyor ki takip etmek akılda tutmak çok çok zor oldu...faydalı ve güzel bir yazı olmuş kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Doğru söylüyorsunuz devir koşturmaca devri. İnsan unutuyor pek çok şeyi.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!