12/10/2014

Her iş yerinde bulunan bazı çalışan tipleri vardır. Bunlar, sanki, iş yerine masa, sandalye gibi demirbaşlar alınırken alınmış gibi hep vardırlar. Her iş yerinde karşımıza çıkacakları için bunlardan şikayetlenmeye gerek yoktur. Onlarla birlikte yaşamaya alışmak gerekir. En belirgin olanları şunlardır:


1) Reklam ustaları: Bir yaptıklarını on gösterebilen tiplerdir. Yaptıkları en küçük işi bile öyle bir sunarlar ki ne büyük iş yapmış dedirtirler.
2) Yönetim ağacında gölgeleyenler: Yönetici ya da patronların etrafında dolanan ve onlara yakın olmaya çalışanlardır. Bu yakınlık sayesinde ilerlemeye çalışırlar.
3) Telefon adamlar: Bu tiplerin telefonları sürekli meşgul olur. Telefonla konuşmakta iş yapamazlar. Telefonların önemli bir kısmı yarım bıraktıkları işlerle ilgilidir. İşlerini tam yapmış olsalar telefon trafikleri yarıya düşer.


4) Dünyası işten ibaret olanlar: Bunlar varsa yoksa iş derler. Sürekli iş konuşurlar. Hatta izin günlerinde bile iş yerine uğrayanları vardır. İnsani yönleri de zayıftır.


5) Oraya ait olmayanlar: Bu çalışanlara göre, aslında çok daha iyi yerde olmaları gerekir. Yaptıkları işin onların seviyesinin çok altında olduğunu düşünürler. Böyle düşündükleri için de yeterince çalışıp başarılı olamazlar.
6) Ketumlar: Hiç bir bilgiyi paylaşmazlar. Ağzımdan bir şey kaçırır mıyım acaba diye yorum yapmazlar. Bunlardan işle ilgili bir şey öğrenemezsiniz. Bildiklerini mezara götürmeye yemin etmiş gibidirler.

7) Dedikodunun efendileri: Dedikodu yapmaya ve insanlara laf taşımaya bayılırlar. Kötü niyetle söylenmemiş bir söz bile başkasına nakledildiğinde yanlış anlaşılabilir. Dolayısıyla bu tipler çalışanlar arasında çatışma çıkmasına vesile olurlar.


8) Negatifler: Her şeyden şikayet ederler. En küçük bir aksilik olsa sızlanmaya başlarlar. Diğer çalışanların da performanslarının düşmesine neden olurlar.


Categories:

8 yorum:

  1. :) Şimdi okuma fırsatım oldu yazınızı. Benimde bu aralar 6. sıradakilerle başım dertte. Sizinde dediğiniz gibi bildiklerini mezara götürmeye yemin etmişler adeta. Yazınızı çok beğendim, iyiki link paylaştınız yoksa kaçırdığımla kalacaktım. Elinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Henüz iş hayatına atılmadığım için merakla bekliyorum bu insanları ve ortamı. Ne kadar korkunç olsalar da heyecanla tanışmak istiyorum hepsiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsiyle tanışacağınızdan emin olabirsiniz:)

      Sil
  3. Ne kadar dogru tespitler. Hepsiyle karsilastim is hayatinda maalesef.

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!