11/12/2014

Şehirler sembolleriyle anılırlar. Mersin denilince de akla gelen bir çok sembol var. Bu semboller yıllar geçse de değişmiyorlar. Ama maalesef bu semboller olumsuz semboller. İşte bazıları:

1) Yanmayan sokak lambaları: Şehrin ana arterlerinde bile sokak aydınlatmaları çoğu zaman yanmıyor. Belediye mi sorumlu yoksa Tedaş mı bilmiyorum ama bu durumdan rahatsız olmadıkları ortada.
2) Her yağmur yağdığında kesilen elektrikler: Bu da yıllardır değişmeyen bir olay. Yağmur yağdığı zaman mutlaka elektrikler kesilir. Neden çözüm bulamazlar anlamıyorum.
3) Her yağmur yağdığında göl olan yollar: Belediye başkanları alt yapıya ne kadar yatırım yaptıklarını övünerek anlatıyorlar. Her yağmur sonrası göl görüntülerinin oluşması başkanları tekzip ediyor.


4) Minibüsler: Kaliteli bir toplu taşımaya geçemedi hala Mersin. Böyle olunca da her yere minibüslerle gitmek zorunda kalıyorsunuz. Minibüsler, durakları kullanmayıp, her el kaldıran yolcu için de durunca trafik allak bullak oluyor.


5) Yollarda bulunan dev göbekler: Kavşaklarda trafik ışıkları olmasına rağmen bu kadar büyük göbeklerin bu kadar çok sayıda olması ilginç. Dümdüz yolda ilerlerken birden karşınıza dev göbekler çıkıyor. Siz de mecburen şeridinizi değiştiriyorsunuz. Bu da hem kaza riskini arttırıyor hem de trafiği yavaşlatıyor.


6) Deniz  kenarına yapılan aquapark: Deniz kenarına, havuzların bulunduğu bir aquapark yapmak da şaka gibi. Deniz manzaralı havuz olmuş. 


7) Deniz kenarında bulunan lunapark: Yine deniz kenarında olmasına gerek olmayan bir yapı daha. Lunaparkı nereye koyarsanız insanlar gider. Böylece deniz kenarında bulunan alan da başka şekilde değerlendirilebilirdi.




8) Tulumba köprüsü: Bir çok kazaya ve bir çok insanın ölümüne sebep olmasına rağmen hala orada duruyor. Ayrıca o bölgede üst katlarda oturan insanların bile salonlarını geçerken görebiliyorsunuz.


9) Bozuk yollar: Yollar asfalt yapılsa bile yağmur suyu tahliye ızgaraları yol seviyesinden aşağıda olduğu için sürekli bunların içerisine araçlarınız giriyor.
10) Trafik ışıkları: O kadar çok trafik ışığı var ki bir yere kolayca gidebilmek mümkün değil. Bu ışıklar trafiği çok yavaşlatıyor.
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!