11/29/2014

Gelişen teknoloji hayatımızı kolaylaştırdığı gibi görünmeyen tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Cep telefonları hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yerini aldı. Akıllı telefonların devreye girmesiyle cep telefonu cebimize sığdırabildiğimiz bilgisayara dönüştü. Cep telefonu, özellikle araç sürerken kullanıldığında büyük tehlikeleri de beraberinde getiriyor.


Araç sürerken cep telefonuyla kısa süreli olsa bile görüşmek dikkatin dağılmasına neden olup yol risklerinin gözden kaçmasına sağlıyor. Aniden yola çıkan bir insan ya da araç olduğunda, çarpmayı engelleyecek ani tepki zamanında verilemiyor.


Kulaklıkla ya da hoparlörle konuşmak da aynı oranda tehlikeli. Çünkü sürüş sırasında cep telefonu kullanmanın asıl tehlikesi, direksiyonu tek elle tutmak değil dikkatin dağılmasıdır. Cep telefonuyla konuşurken farkında olmadan şerit ihlali yapanları da görürüz. Onlar şerit ihlali yaptıklarının farkında bile değillerdir. Eğer diğer sürücü de bu tehlikeyi fark edip önlem almazsa kaza kaçınılmaz oluyor. Yapılan araştırmalara göre, içkiliyken araba kullanan birinin kaza yapma olasılığı içkili olmayan birine göre 4 kat fazla iken, araç kullanırken cep telefonuyla konuşan ya da mesaj atanların kaza yapma riski 8 kat daha fazla. İyi ve tecrübeli sürücü olmak da bu riskleri ortadan kaldırmıyor. O yüzden telefonla konuşmak ve mesaj atmak için mutlaka aracı durdurmak gerekiyor. 
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!