8/26/2014

           Lig şampiyonuyla Türkiye Kupası şampiyonunun oynadığı maçın adı Süper Kupa finali. Ligimizin adı Süper Lig. İsimlerine bakınca her şeyimiz süper görünüyor. Peki gerçekten de her şey süper mi?


            Bugün oynanan maçta sahaya  pet şişeler, patlayıcı maddeler, meşaleler ve daha bir çok şey atıldı. Bunların bir kısmı futbolculara isabet etti. Oyuncular korner kullanırken polis kalkanlarıyla koruma yaptı. Spiker de bunu çok normal bir şeymiş gibi anlattı. Oyun sahaya atılan maddelerin temizlenmesi için durdu. Bu kadar yanıcı ve patlayıcı madde stada nasıl girdi acaba? Maça girerken arama yapılmadı mı? Aslında her şey ve herkes aynıydı. Yöneticiler yine maçtan önce konuştular. Futbolcular biri birleriyle dalaştılar, hakeme itiraz ettiler, seyirciyi tahrik edecek antipatik hareketlerde bulundular.  Erman Toroğlu her zamanki alaycı üslubuyla ve argo tabirleriyle maçı yorumladı. Hakemle alay etmeyi de unutmadı. Bu arada hakemlik müessesinin bu kadar saygınlığının az olmasının en önemli sebeplerinden biridir eski hakem Erman Toroğlu. Sahadaki futbol tatsız tuzsuzdu. Penaltılara kadar gitti maç. 
             Maç Manisa' da oynandı. Maçın geliri Manisa' ya 90 km ötede olan Soma' ya verilecekti ve maçı izlemeye gelen Soma' lılar da vardı. Ama futbolcular, taraftarlar ve yöneticiler için bunun bir önemi yoktu. İki kulübün başkanı da cezalı oldukları için maçı protokol tribününden izleyemediler. Zaten cezalı olmasalar da maça gelmeyeceklerdi.  
           İsmi süper olan kupadan sonra hafta sonu ismi süper olan ligimiz başlıyor. Herkes geçen sezon bıraktığımız yerde. Futbolcular da, taraftarlar da, yöneticiler de, yorumcular da. Bu arada ligimizin en büyük iki kulübü maça forma reklamsız çıktılar. Belki de bu kafa yapısında oluşları yüzünden istedikleri sponsorları bulamamışlardı. Yarattıkları futbol ortamı kendilerine de zarar vermeye başlıyor. 
              Peki kupayı kim mi aldı? Bu ortamda kimin aldığının ne önemi var ki?
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!