6/18/2014

         Yıllarca 3 büyüklerin basketbola yatırım yapmaları istendi. Bunun sebebi, yapılacak yatırımla taraftarların da   işin içerisine girmesi, tribünleri doldurması ve maçları televizyondan izleyerek reklam gelirlerinin artmasını sağlamalarıydı. Basketbolda FB, GS ve BJK' nin iddialı olmasını isteyenlerin atladıkları küçük bir detay vardı. O detay, büyük takımların sürekli kazanmak istemesiydi. Hem de ne pahasına olursa olsun.
         FB ve GS basketbola yatırım yaptı. Ama gelirken yanlarında holignizim, şiddet ve küfürü de getirdiler. Bunun örneğini önce FB- GS bayanlar maçlarında gördük. Akıl almaz bir şekilde, bayan oyunculara küfürler edildi, tribünde kavgalar ve olaylar çıktı. O serinin sonunda GS hakederek şampiyon oldu.
         Rating açısından en çok istenen final, erkekler basketbol serisinde de gerçekleşti. FB- GS finali. 7 maçlık final serisinin 6 maçı tamamlandı ve durum 3-3. Tek bir final maçına kalmış harika bir tablo gibi görünüyor.

        Ama gerçekler bambaşka. GS kulübü 7. maça çıkmama kararı aldı. Gerekçesi can güvenliğinin olmaması, maça atanan hakemler ve federasyonun, FB' nin sahasında oynanacak maçı kadınlar ve çocukların izlemesi şeklinde bir ceza vermemesi. Milli takım koçu Ergin Ataman' ın, 2-0 geriye düştükleri serinin içerisine, oyuncularını ve taraftarları tekrar ortak etmek için yaptıkları, ortamın iyice alevlenmesine sebep oldu. Tribünleri motive etmek için yaptıkları, açıklamaları ve kazanılmış bir maçın son saniyelerinde aldığı mola( ki bu molanın basketbol dünyasında ne anlama geldiği açıktır) harareti iyice yükseltti. 7. maçtan önce yapmış olduğu, can güvenliğimiz yok bu maçı oynamak istemiyoruz, açıklamaları da yönetimin maça çıkmama kararına kadar gitti. 
         Tabi bu arada FB' li yöneticilileri de atlamamak lazım. Aziz Yıldırım' ın ve Mahmut Uslu' nun yapmış olduğu basın toplantısı da ortamın gerilmesine yardımcı oldu. Şikeyi Türkiye' e GS getirdi açıklamaları çok talihsiz açıklamalardı. Maç kaybettikleri zaman sürekli bir düşman aramaları, hakemlerden federasyona kadar sürekli birilerini hedef göstermeleri alışkanlık haline geldi. Hatta en son tv yorumcusu Nur Germen' i bile hedef gösterdiler. Koskaca FB başkanı nelerle uğraşıyor?  Aziz Yıldırım' ın, etrafımız düşmanlarla çevrili psikolojisi artık kabak tadı vermeye başladı. Spor müsabakalarında kazanan olduğu gibi kaybeden de olacak. FB her maçı kazanıp her kupayı alacak diye bir kural yok. Bu sene kazanamazsa seneye kazanır. İnsanları birbirine düşürmenin alemi yok.
         3 büyükler basketbola yatırım yaptı. İyi mi yaptılar? Emin değilim. Basketbolu rahat bıraksalar daha iyi olacak sanki.
          
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!