5/27/2014


          Fenerbahçe şampiyonluğunu ilan ettikten sonra çıktığı ilk maçta Akhisar Belediyespor oyuncuları, maç öncesinde Fenerbahçe' li futbolcuları alkışladılar. Bu davranışıyla Akhisar Belediyespor kamuoyunda büyük taktir topladı. 

Fenerbahçe' nin daha sonra oynadığı Karabükspor maçından önce de aynı seremoni gerçekleşti. Karabükspor' lu oyuncular da Fenerbahçe' li oyuncuları sahaya çıkarken alkışladılar.
         Bu seromonide bir farklılık vardı. Tüm takım alkışlarken, 2 futbolcu kararlı bir şekilde alkışlamaya katılmadı. GS altyapısından yetişmiş olan Uğur Uçar ve GS' nin oyuncusu olan ve Karabükspor' da kiralık olarak forma giyen Furkan Özçal. 
        Aslında bu fotoğraf, yöneticilerin yıllardır yaptığı kavgaların, art niyetli demeçlerin sonuçlarının acı fotoğrafı. Yöneticiler güç ve çıkar mücadelesi altında kendilerini haklı çıkarmak için, ortamı gererek kaos yaratıyorlar. Taraftarlar ise her geçen gün daha da fanatikleşerek rakip takımlara tahammül edemez hale geliyorlar. Spor yazarları da, gerginliği, tv ekranlarına ve gazetelere taşıyarak, reyting ve tiraj uğruna, tuttukları takımın savunuculuğunu yapıyorlar.
       Peki bu oyunun asıl aktörleri olan sporcular ? Tüm sene boyunca sahada ter döken insanlar. Şampiyon olan takım arkadaşlarının nasıl mücadele ettiklerini en iyi bilmesi gerekenler. Tribündeki terör ve kavgayı sahadaki güzel davranışlarla ve centilmenlikle bitirebilecek insanlar. Onlar da bu kaos oyununun parçası olmayı seçiyorlar. GS taraftarları ve camiası tepki gösterebilir diye alkışlamıyorlar. Şiddeti körükleyenlerle aynı tarafta yer alıyorlar. Ama bilmeleri gerekiyor ki, her geçen gün büyüyen şiddet ve öfke sarmalı onlara da zarar verecek.
        Belki de tek özellikleri futbol oynayabilmek olan bu insanlardan büyük davranışlar beklememek gerekiyor. Bu çarkın bir parçası olmakta ısrar ettikleri için belki de onları alkışlamak gerekir.







Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!