12/29/2020

Berbat geçen 2020 yılını hafızamızdan silmek istememizin en önemli nedenlerinden bir olan Covid 19 pandemisi bir seneye yakındır hayatımızda. Çok sıkıntılı geçen bu sürecin sonunda, tünelin ucundaki ışık olarak görülen ve bu süreci sona erdirebilecek tek umut olan aşı bulundu. Çin Sinovac, Biontec ve Astra Zeneca aşıları dünyada uygulanmaya başlandı. 

Tüm dünyada derman olması beklenen aşı bizde dert oldu maalesef. Aşı ve Covid 19 süreci üzerinden yapılan siyasi kavgalar siyasetten tiksinmemizi sağlıyor. İnsanlar ölüyor, iflas ediyor, işsiz kalıyor ama siyasiler kavgaya devam ediyor. Ne bitmez tükenmez bir kin biriktirmişler içlerinde ''İnsan gerçekten hayret ediyor.'' Sağlıkla ilgili alınması gereken tedbirlerle ilgili toplantının ardından yapılacak açıklamaları tüm Türkiye dikkatle dinlerken, bunlar var ya bunlar gibi açıklamalar geliyor. Benim de aklıma Organize İşler filminde Cem Yılmaz( Müslüm) ve Yılmaz Erdoğan' ın( Asım) oynadığı sahne aklıma geliyor:
Müslüm: Bunlar onlar mı?
Asım: Bunlar? Onlar ?
Komple Teorileri
Aşı geldi ama komple teorilerini de yanında getirdi. Aşıya karşı olanlar, mikroçip takacaklar, DNAmızı bozacaklar, soyumuzu kurutacaklar, genetiğimizle oynayacaklar gibi tezler öne sürüyorlar. Kişisel gelişimin önemli mottolarından bir '' Sen önemlisin'' dir. Aşı karşıtlarına, tamam sen de önemlisin de mikroçip takacak kadar da değil demek istiyor insan. Aşının laboratuvarda üretildiğine inanan önemli bir kitle var. Onlara göre, nüfusu azaltmak ya da önce virüsü bulup daha sonra ilacını bularak para kazanmak isteyenler yaratmıştı virüsü. Dan Brown' ın Cehennem isimli romanında da dünya nüfusunu azaltmak isteyen bir bilim adamı vardı. 
Aşı Olmayanlara Ne Yapmalı
Ünlü kalp cerrahı Bingür Sönmez aşı yapmayanları vatan haini ilan etti ve onlar kız verilmemesi gerektiğini söyledi. Bu kadar uluslararası bir doktorumuz bile sinirlenince mahalle moduna geçti. Aşı zorunlu değil ama mutlaka aşı yapmayanlara yaptırımlar uygulanacaktır. Uçaklara, AVMlere vb toplu alanlara giriş yapmalarına izin verilmeyecektir muhtemelen. 
Categories:

18 yorum:

  1. Genelde düşüncem, aşı olurum, şeklinde.Ama kafamızı karıştırmak için her türlü şeyi yazıyorlar, söylüyorlar.Bir de memleket iyice güvenilmez hale geldiğinden, tedirgin oluyoruz. Bingür Sönmez'in konuşması tek kelime ile saçma sapandı. Olur olmaz şeylerde insanların vatan sevgisini sorgulamayı adet haline getirdiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşı en önemli koruyuculardan. Ben de olmak gerektiğini düşünüyorum.

      Sil
  2. Merhabalar.
    Ben bu aşıyı yaptırmak istiyorum, hatta gönüllü olarak... Ancak kendim için değil, bu yaştan sonra göverip bostan olacak değilim. Aşıdan beklenen sonuca biran evvel ulaşılması ve gereğinin yapılabilmesi için.

    2021 yılının umutlarımızın yılı olmasını diler, yeni yılınızı kutlarım.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşı tek umudumuz:) Ben de size mutlu yıllar dilerim.

      Sil
  3. aşı olmam. bimden bol bol alıp paalıdan satmayı düşünüyom kikiki :)

    YanıtlaSil
  4. tamam sen de önemlisin de çip takacak kadar değil :D Koptum

    YanıtlaSil
  5. Aşılar fayda etse de bitse şu pandemi

    YanıtlaSil
  6. İnsanda güveni yok ettiler. Devlet yetkilisinin söylediği hiçbir şeye kayıtsız şartsız güvenmiyorum. Zamanının Sanayi Bakanı geliyor aklıma. Halka göstere göstere radyasyonlu çay içmişti ekranlarda. Sonra o içtiği çayların hepsi radyasyonlu çıkmış, imha edilmişti. Canım tatlı değil, yaşamak için de çırpınmıyorum ama aşı olmak fikrine devletin hiçbir müessesine güven duymadığım için soğuk bakıyorum. Gelişmiş, adaletin hüküm sürdüğü bir başka ülkede gönüllü olmayı yeğlerim. Sıradan bir vatandaşı bu duruma getirenler utansın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvenle ilgili sıkıntı aşıya da yansıyor. Umarım faydalı olur aşı.

      Sil
  7. Ne korona konusu, ne aşı kolay kolay bitmeyecek. Sadece Türkiye`de değil, Almanya`da da "aşı var artık oh rahatladık" gibi bir durum yok. Tam tersi beraberinde birçok soru/n getirdi. Çoğunluk yaptıracak mı, yeterli mi, mutasyon vs durumlar ne olacak gibi. Zorunlu değil ama öyle ya da böyle dolaylı olarak zorunlu olacak. Ömrümüzün geri kalanını evde geçirmek istemiyorsak:)

    "Aşı karşıtlarına, tamam sen de önemlisin de mikroçip takacak kadar da değil demek istiyor insan." Buna sesli güldüm:))

    YanıtlaSil
  8. Avusturyada da aşı yılan hikayesine döndü. Torpille olan belediye başkanları kayakçılar politikacılar. Rezalet yani 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oralarda olmaz böyle şeyler sanıyorduk:)

      Sil
    2. Biz de olmamasını bekliyorduk da pandemi geldi mertlik bozuldu :)

      Sil
    3. Bozulmuş gerçekten:)

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!