1/06/2018

Futbolun büyüsünden bahsedilir hep. Dünyada milyarlarca insanı etkileyen bir büyü. Bu büyüyü kimin yaptığı belli değil ama çok güçlü olduğu kesin. Eğitimli, eğitimsiz, genç, yaşlı fark etmiyor. Herkesi etkisi altına alıyor.
Milli Piyango yılbaşı çekilişinde 1 milyon 250 bin TL kazanan tır şoförü, bu tutarın 50 bin TL sini 3. Lig takımı Yeni Orduspor' a bağışlayacağını açıkladı. Evli ve 2 çocuk babası olan talihli, önemli miktarda bir parayı bir futbol kulübüne aktarıyor. Tır şoförlüğü yapmaya devam edeceğini açıklayan talihlinin, şoförlük yaparak belki de bir yılda kazanabileceği bir miktar. Büyü değil de nedir bu?
Futbolun Vergi Cenneti
Futbolcular Avrupa' da % 45 ile %  57 arasında vergi öderlerken, Türkiye' de bu oran % 15. Maçları izleyen seyircilerin önemli bir kısmının maaşlarından ödediği vergi oranı, bu oranın neredeyse 3 katıdır ama bu onları hiç rahatsız etmez. Devlet, futbolculardan almadığı vergiyi seyircilerden alır. Futbolcular da vermedikleri vergi sayesinde daha çok para kazanıp daha lüks yaşarlar. Taraftarlar da tuttukları takımdaki oyuncunun lüks yaşamıyla övünmeyi tercih ederler. Büyüden olsa gerek. 
Batan Kulüpleri Kurtarmak
Futbol takımlarını kurtarma '' hastalığı'' çok yaygın ülkemizde. Menajer ve yönetici oyunlarıyla kulüplerin içi boşaltılıp, 100 milyonlarca lira borçla batık hale getirilirken, bunları yapanlarla ilgili hiç bir işlem yapılmaz. Her şeyi gören, duyan yetkililer bu olanları nedense görmez ve duymazlar. Büyük takımlarımızın milyar TL' yi aşan borçları ortada duruyor. Son dönemlerde Gaziantepspor ve Mersin İdman Yurdu kulüplerinin batışlarını izliyoruz. Taraftarlar, kulüplerinin kurtarılması için devletin ve bölgenin iş adamlarının desteğini bekliyorlar. Kulüplerin batıranlar ortada gezerken, iş adamlarının para vermesi için kamuoyu baskısı oluşturuyorlar. Geçmişte de kulüplere yardım gecesi düzenleyip, bölge milletvekili ve bakanların desteğiyle iş adamlarından bağış! alındığını görmüştük. Futbolcular daha lüks arabalara binsinler diye paralar toplanıyor. Oysa bu tür kulüpler kurtarılmasa ve sorumlular cezalandırılsa futbol kurtulacak. Kendi şirketlerini kuruşuna kadar titizlikle kontrol eden yöneticiler, futbol kulübü yönetirken, futbol büyüsünün etkisiyle olsa gerek, bildikleri her şeyi unutuyorlar.  
Hanımlar Dikkat
Futbolda gerçekten büyü var. Hanımlar, maç varken televizyonun önünden geçerken bir kez daha düşünmeli.
Categories:

2 yorum:

  1. Futbolun yanında basketbolu da takip ediyorum. Gerçekten de bu iki spora aşığım. Benim için takımımın maçının olduğu günler çok anlamlı ve heyecanlı geçiyor. Gerçekten de büyülü bir şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum iki sporu da. Hele takımımın maçı varsa daha da keyfili oluyor.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!