12/05/2017

Avrupa Yakası ve Yalan Dünya dizilerinin senaryolarını yazan Gülse Birsel' in ilk sinema filmi olan Aile Arasında vizyona girdi. Başrollerde Engin Günaydın, Demet Evgar, Fatih Artman, Gülse Birsel, Devrim Yakut, Ayta Sözeri, Derya Karadaş, Şevket Çoruh, Su Kutlu ve Erdal Özyağcılar yer alıyor. 
Gülse Birsel' in, televizyon için yaptığı dizilerinde, süreyi uzatabilmek uğruna yaşanan durağanlıklar yaşanmıyor bu filmde. Filmin temposu neredeyse hiç düşmüyor. Tabi bunda senaryo kadar usta oyuncuların da katkısı var.
Oyuncuların Performansı
Demet Evgar çok çok başarılı. Müthiş performans gösteriyor. Engin Günaydın' ın oynadığı karakter daha önce dizilerde oynadığı karakterlere benzerlik taşıyor ve o da gayet başarılı. '' Trans birey'' Ayta Sözeri çok iyi oyunculuk çıkartıyor. Filmin ortasından itibaren Devrim Yakut ağırlığını koyuyor. O da çok iyi oynuyor. Tabi ki büyük usta Erdal Özyağcılar rolünün hakkını layıkıyla veriyor. Başrolde bir de Adana var. Film Adana' da geçiyor.
Filmin Konusu
Karısı tarafından terk edilmiş olan Fikret( Engin Günaydın) ile 21 yaşındaki kızının babası tarafından terk edilen müzikhol şarkıcısı Solmaz( Demet Evgar)' ın yolları tesadüfen kesişir. Fikret bir andan kendisini, Solmaz' ın kızının Adanalı zengin kebapçı Haşmet( Erdal Özyağcılar)' in oğluyla evlenme macerasının ortasında, kız isteyen baba olarak bulur. Nişan, düğün hazırlıkları da arkasından gelir. Aile Arasında, 2 saat 4 dakika süren keyifli, düzeyli, sıcak ve samimi bir film. Umarım Aile Arasında filmi yüksek gişe rakamlarına ulaşır. Belki bu sayede, komedi filmi yapımcılarına ve senaristlerine de küfür ve belden aşağı espriler olmadan da keyifli bir film yapılabileceğini gösterir.
Categories:

18 yorum:

  1. Gülse Birsel çok kaliteli işler çıkarıyor. Tavsiye üzerine gitmeyi düşünüyordum, sizin yazınızı da görmemle bu hafta gideceğim inşallah. Kaleminize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  2. bu akşam gideceğim inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. Böyle filmlere ihtiyaç var. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok iyi bir filmdi.
    Aynı duyguları hissetmişiz filme karşı.
    Küfürsüz komedi de olabiliyormuş demek ki.
    Oyuncu seçimleri ve oyuncu performansları da ayrıca güzel.
    Bir kere daha izleyebilirim

    YanıtlaSil
  5. Televizyonda denk gelmiştim ilk defa. sizin yazınızdan sonra da ilgimi çekti; seyretmeye çalışacağım. yerli filmlerin çoğu yavan ve yapmacık geliyor ve pek ilgilenmiyordum uzun bir süredir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle son dönemde komedi filmleri küfürlü ve kalitesizdi. Bu film gayet güzel.

      Sil
  6. Bir arkadaşım daha beğenisini ifade etmişti, şimdi siz de yazınca katmerlendi. Hoş, Gülse Hanım olunca işin içinde, belden aşağı olmayan esprinin kalitesi artıyor ve alkışı da hak ediyor. Umarım gişede başarıları katlanır. :) teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Ben de gişede başarılı olmasını istiyorum. Bu sayede kaliteli işlere yönelme olabilir.

      Sil
  7. Bu filme gösterime girdiğinden beri mutlaka gitmeliyim diyip duruyorum. Biraz gülmeye ihtiyaç var. Beklediğim gibiymiş yazından bunu anladım ve çok ta sevindim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Gülse Birsel i severim. Netflix e gelirse izleyecegim 😊

    YanıtlaSil
  9. Engin Güaydın ve Demet Evgar'a ayrı ayrı bayılırım zaten bence ikili olarak çok iyi olmuşlar. Film oldukça başarılıydı son zamanlarda izlediğim en iyi komedi filmlerindendi hatta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok beğendim. Umarım tekrar film çekerler.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!