5/01/2017

Gün geçmiyor ki ülkemizdeki bir spor dalında yeni bir devşirme sporcu müjdesi! verilmesin. Şimdi de müjde! futboldan geldi. Suriyeli Adem Allavi Türk vatandaşı yapılarak U 14 milli takımına alındı. İsmi de Adem Metin Türk olarak değiştirildi.
Türkiye Futbol Direktörü olan Fatih Terim, alt yapılar dahil Türk sporunun gelişiminden sorumlu. Bu nedenle 5+2 yıllık uzun vadeli bir sözleşme imzalandı kendisiyle. Özellikle altyapılarda doğru organizasyon kurmak ve üst yapılara oyuncu yetiştirmek hedefleniyordu. Ama onun milli takımlardaki en çok üzerinde durduğu konu, devşirilecek oyuncular. Bu furyayı 2006 yılında Brezilyalı Marco Aurelio' yu milli takımda oynatarak başlatan Fatih Terim' in şimdiki önceliği Avrupa' da oynayan, Türk kökenli oyuncular. Çifte pasaport taşıyan oyuncuları ve ailelerini ikna etmek için bir miktar ödeme yapmak gerekiyor tabi ki. Türkçe bile konuşamayan oyuncular milli takıma dahil edildiklerinde uyum sorunu yaşıyorlar. 70 milyonluk ülkeden oyuncu yetiştiremeyip yurt dışında yetişmiş oyuncuları transfer kolaylığına kaçılıyor. 
Suriyeli Adem
Son transfer Adem Allavi' nin bu oyunculardan bir farkı var. Adem Suriyeli. Hükümetin Suriyeliler' i vatandaş yapmak istediği biliniyor. Ancak kamu oyunda vatandaşlıkla ilgili ciddi bir tepki var. Bu sırada imdatlarına sonuna kadar siyasete bulaşmış olan futbol yetişiyor. Federasyon başkanı Yıldırım Demirören' in siyaset sayesinde o koltukta oturduğu belli. O da siyasi görüşünü söylemekten çekinmiyor zaten. Fatih Terim' in de her dönem siyasete yakın olduğu biliniyor. Suriyeliler' in vatandaş olmaması için oluşturulan surda, ilk gediği futbol topuyla açtılar. 
Categories:

12 yorum:

  1. Devşirme sporcular konusu beni de rahatsız ediyor, 80 milyonluk ülkemizden bir takıma yetecek kadar oyuncu çıkaramamamız çok acı, takımlarda Türk oyuncular azınlıkta kaldı neredeyse, aynı şey diğer spor dalları için de geçerli, demek ki bir yerlerde yanlış yapılıyor ki yeterince sporcu yetiştiremiyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sporcu yetiştirmek için uzun vadeli emek harcamak gerekiyor. Kolayına kaçıp devşirme sporcu transfer ediyorlar maalesef.

      Sil
  2. Her alanda olduğu gibi kolaycılık işbaşında ne yazık ki.
    Geçen yaz İzlanda futbolunu izledi tüm dünya. O azmi, o saygıyı, o enfes mücadeleci ruhu. Ve en önemlisi hepsi o ufacık adada yetişmiş sporcular!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir örnek verdiniz. Saygıyı hak ediyor küçücük ada ülkesi. Koca Türkiye kolaycılığa kaçıyor.

      Sil
  3. eh atalarına benzemişler işte onlar da severdi devşirmeleri :-(((

    YanıtlaSil
  4. Olimpiyatlarda spora verdiğimiz önem gün yüzüne çıkıyor. Gururlanmak bizim neyimize?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Olimpiyatlar güzel bir gösterge oluyor.

      Sil
  5. Bizde spora siyaset çok fazla karışıyor. Devşirme durumlarını bilmiyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyasetçiler spora karışmak istiyorlar. Ama işin ilginç tarafı spor camiası da siyasete tabi olmak istiyor.

      Sil
  6. ha haa başk türlü bizden çıkmıyor tabiiii. yine kolaycılık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen kolaycılık. Diğer türlü uğraşmak gerekiyor yetiştirmek için.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!