3/15/2017

Kahpe Bizans filminin devamı olarak çekilen Geym of Bizans: Bizans Oyunları filmini sinemada izleme şansı bulamadım ancak DVD' de izleyebildim. İsim hakkı nedeniyle Arzu ve Özen Film' le mahkemelik olan Gani Müjde, filmine Kahpe Bizans 2 yerine bu ismi koyabilmiş. Gani Müjde' nin yazıp yönettiği filmde, Gürkan Uygun, Tolgahan Sayışman, Gonca Vuslateri ve Tüvana Türkay baş rollerde oynuyor. 
Filmin konusu şöyle: Güney Amerika' dan Anadolu' ya göç eden Mayalar Bağcılar civarına yerleşir. Kısa zamanda Bizanslılar' ın ilgisini çekerler. Barışsever Bizans Kralı 3. Klitor Maya hayranıdır. Entrikacı karısı 5. Klitorya ve kayınçosu Muhteris bir plan yaparlar. Önce Kral Klitor' u ortadan kaldıracaklar daha sonra da Maya kadınlarını kaçırıp zindana atacaklardır. Bu sayede Mayalar, başka kadınlarla birleşerek kusursuz genlerini, zamanla sıradan DNA' lara dönüştüreceklerdir. 
Gani Müjde Tarz mı Değiştiriyor?
Film oldukça özenli çekilmiş ve bazı bölümler ince esprilerle bezenmiş. Başlarda, Gani Müjde' nin kendine has tarzını yansıtan bir film olmuş gibi görünüyordu. Ancak filmin ilerleyen bölümlerinde + 18 ve belden aşağı espriler yağmaya başlıyor. Sanırım Gani Müjde, küfürün ve belden aşağı esprilerin komedide gişeyi arttırdığını düşünmüş. Olduk olmadık yerde erkek cinselliği üzerine espriler yapılıyor. Tuvana Türkay ve Gonca Vuslateri nedense sürekli küfür ediyor. Giyotin sahnesiyle de film iyice zıvanadan çıkıyor. Film gişede 620 bin rakamına ulaşmış. Kahpe Bizans' ın 2 milyon 472 bin gişesinin oldukça altında kalmış. Gani Müjde kendi tarzının dışında, belden aşağı esprilerle bezenmiş film yaparsa bu rakamlara da ulaşması zor görünüyor. Onu farklı kılan zeki ve küfürsüz mizah yeteneğini umarım yeni filminde görebiliriz. 

Categories:

12 yorum:

  1. Küfürlü ve gereksiz cinsellik içeren filmleri sevmiyorum. Gerektigi yerde kullanilmasina karsi degilim de bazi filmlerde olur olmaz tüm konuyu bunlar olusturunca rahatsiz ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevmiyorum. Bu filmde de gereksiz kullanılmış.

      Sil
  2. Kahpe Bizans'ı televizyondan izlemiştim. İki kez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hem sinemada hem de televizyonda izlemiştim.

      Sil
  3. Bende ikinci önce izledim idare eder bazı sahneleri komik ti

    YanıtlaSil
  4. İzlemiştim ama pek sevememiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir kısmını sevdim genelde çok iyi değil.

      Sil
  5. Bir filme küfür katmak cinsellik katmak filme değer katmaz. Filme değer katan tek şey insana bir şeyler öğretmesi ve katmasıdır. Duygusal olur, sevgi olur, korku olur bu her duygu ve düşünce olabilir bir film bana bir şey katmıyor ise bana göre boştur komedi filmleri severim ama bu tür filmler değil....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size katılıyorum. Dönemde filmlerde küfür yaygın şekilde kullanılıyor. Ben de hoşlanmıyorum bu durumdan.

      Sil
  6. Sormayın ben de arkadaş tavsiyesiyle Deadpool adlı filmi izledim.Küfürden başka bişey anlamadım filmde.Küfür, kaba sabalık para eder oldu şimdilerde.Kahpe Bizans komikti.Geym of Bizans'tan pek keyif almadım ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küfür komedinin bir parçası oldu maalesef.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!