1/13/2017

2011 yılında vizyona giren Çalgı Çengi filminin devam filmi olan Çalgı Çengi İkimiz vizyona girdi. Selçuk Aydemir' in yazıp yönettiği filmde, Ahmet Kural ve Murat Cemcir yine başroldeler.

Müzisyen olan Salih( Murat Cemcir) ve Gürkan( Ahmet Kural) birinci filmde mafyaya bulaşmışlardı. Bu filmde mafyadan çıkmak için uğraşıyorlar. Mafyanın moral ekibi olarak düğünlerde şarkıcılık yapıyorlar. Salih' in sevdiği kızla evlenebilmesi için mafyadan çıkmak istiyorlar. '' Mafyadan çıkmak ne kadar zor olabilir ki'' sorusunu sorup, cevabını film boyunca alıyorlar. Mafya lideri İsmet Abi         (Ayhan Taş) son bir görev veriyor onlara. Bir nikah memurunu ( Burak Satıbol) kaçıracaklar.  Bu görevi başarırlarsa mafyadan çıkabilecekler. Film gayet eğlenceli ve tempolu. Çok güzel espriler var. Komedi filmlerinin olmazsa olmazı küfür de var bazı sahnelerde. Selçuk Aydemir' in daha önceki dizi ve filmlerine baktığımızda küfürü sevdiğini görebiliriz. Ahmet Kural ve Murat Cemcir her zamanki gibi iyi performans sergiliyorlar. Burak Satıbol ve Ayhan Taş da çok başarılılar. Ahmet Gülhan da iyiydi. Rasim Öztekin' in oyununu ve oynadığı karakteri pek sevmedim. 
Çalgı Çengi' nin ilk filmini 30.000 TL bütçeyle 6 günde çekmişlerdi. Paraları bittiği için vizyona koyamıyorlardı. Cem Yılmaz' ın desteğiyle film vizyona girebilmişti. Çalgı Çengi İkimiz filminin bütçesi ise 14 milyon TL. Neden bu kadar para harcadılar anlamak güç. Keyifli bir film. Pek çok espri olduğu için filme ikinci kez gitmek gerekebilir. İlk seferde bütün esprileri yakalamak mümkün olmuyor. 
Categories:

26 yorum:

  1. Bu filmi ben de merak ediyorum.İnşallah gidebilirim :)

    YanıtlaSil
  2. İlk filmlerini pek beğenmemiştim Ama ikinci için çok güzel diyorlar Bende merak ediyorum inşallah fırsat bulursak koşturmaktan gideriz :)

    YanıtlaSil
  3. İlk film düşük tempoluydu bu daha hareketli. Umarım fırsat bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. İlk filmi izlememiştim. Önce ilkini izlemeliyim:) Kaleminize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin ilginç tarafı ilk filmle neredeyse hiç alakası yok:) Sevgiler.

      Sil
  5. Bu kadar tavsiyeye karşın gitmek gerekecek :)

    YanıtlaSil
  6. Ben bu ikiliye hiç alışamadım. Bir Kemal Sunal esprisi 20 sene 30 sene dillerde dolanırken, kuşaktan kuşağa geçerken, bu arkadaşların esprileri sabun köpüğü gibi geliyor bana. Açıkçası son dönem yapılan komedi filmlerini düzeysiz ve para kazanma amaçlı görüyorum. Zeki Metin,Şener Şen, İlyas Salman, Kemal Sunal gibi devleri yetiştiren ülkemiz ne yazık ki bu arkadaşların ve BKM Mutfak'ın seviyesinde espri anlayışına mahkum edildi...
    Negatif yorum olsun diye değil, gerçekten böyle düşündüğüm için yazdım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşünüze saygı duyuyorum. Komedide eski kaliteyi bulamadığımız bir gerçek. Yine de günümüzün iyi komedi yapan ekiplerinden bence. Selamlar.

      Sil
  7. Genel olarak eğlenceli fakat tam olarak bir hikayesi yoktu, skeç komedisi gibi biseydi sanki bir de filmde söyledikleri Almanca şarkıyı çok sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bazı sahneler hikayeden bağımsız skeç şeklindeydi.

      Sil
  8. Bende merak ediyorummm :) teşekkürlerrr

    YanıtlaSil
  9. Küfürle güldürmeye çalışıyorlar ya o beni kızdırıyor. Olabileceği bu. Simdi beyaz showda ekip. Ekip iyi, filme bakmak lazım.turk komedi deyince duruyorum biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk komedi filmlerinde günümüzdeki en iyi ekip diyebiliriz. Daha iyisini yapacak potansiyelleri de var.

      Sil
  10. Kaliteli bir komedi iyi gelir insana.
    Çok fazla para harcamışlar. Değmiştir umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok para harcamışlar. Umarım paralarını çıkartırlar:)

      Sil
  11. I haven't seen this film, it seems interesting!

    YanıtlaSil
  12. Doğrusu ilk filmi daha çok sevmiştim. acaba ikincide beklentimi mi yüksek tuttum nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk film bence de daha güzeldi. Değişik bir havası vardı. Beklenti yükselmiş olabilir ilk filmden sonra bende olduğu gibi:)

      Sil
  13. İnanamıyorum, altı günde otuzbin lira ile mi çekilmiş ilk film? 14 milyon bana da fazla geldi, efendim, henüz izlemedim ama umarım o paranın hakkını vermişlerdir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parayı bol bulunca harcamışlar bu filmde. Umarım paralarını kurtarırlar.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!