12/22/2016

Milli futbolcu Burak Yılmaz' ın , İETT şoförüyle kavga görüntüleri medyaya yansıdı. Görüntülerde, aracı otobüs durağında bulunan Burak Yılmaz yanından geçen otobüsün camına vuruyor. Sürücü de ne var lan artist diyor. Burak Yılmaz da sürücüye benimle lanlı konuşma lan diyor ve otobüse biniyor.
Daha sonra sürücü sopasını çıkarınca Burak Yılmaz' ı otobüsten indiriyorlar. Ama bir türlü sakinleştiremiyorlar sinirlikareküp Burak' ı. ( kareküp tabiri sevgili Mimikliböceğe aittir). Doğru ya ona nasıl lan derler. O da babası yaşında olduğunu söylediği sürücüye hem oğlum hem de lan diyor ama olsun. Yıldızımızın o kadar farkı olsun. O alışıktır çünkü yeşil sahalardaki ayrıcalığa. Oynadığı büyük kulüplerin gölgesinde, hakemlerin destekleriyle gariban Anadolu takımlarından puan almaya. Yine bir gariban bulmuş ona saldırıyor. Senin otobüs şoförüyle ne işin olur? Sesini çıkartmasan  o sürücü İstanbul' un çılgın trafiğinde direksiyon salladığı maaşlı hayatına dönecek. Sense lüks arabana binip milyon Euroluk dünyana gideceksin. Ama yok hazmedemiyor. Ona nasıl yanlış hareketlerde bulunuluyor, onu tanımıyorlar mı yoksa? İşin ilginç tarafı görüntüler ortaya çıkmadan önce, olayla ilgili soru soran gazetecilere, böyle bir olay olmadığını söylemişti Burak Yılmaz. Bir diğer gariplik de yılda 8 milyon Euro aldığı Çin' in Beijing takımıyla ilgili. Bu kavgada yaralansa, ayağı kırılsa vb. ne diyecek kulübüne? Kendisine bu kadar büyük yatırım yapan kulübüne, bana lan dedi ondan kavga ettim mi diyecek? Neresinden tutsanız elinizde kalıyor.
Atatürk yıllar önce ne güzel söylemiş: '' Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim ''.
Categories:

28 yorum:

  1. I tried to translate this article with google translator, but I' not sure did I understand it correctly. If I understand well it is about athletes and their earnings? I think that athletes are sometimes under so much pressure they misbehave. Where I'm from, there are a lot of successful athletes, gold medals winners and etc, so I know that a lot of athletes work hard and they have to give up a lot. However, that doesn't mean they should behave like spoiled stars. I agree with what Ataturk said...a true athlete should always be intelligent and moral.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. This article about their behaviours. I am an old basketball player. I know they have to give up a lot. They are role model people also. They have to be careful. Dont fight in the street.

      Sil
  2. Hahhaaha! :D Alemsin Turgay. Ben de okuyorum okuyorum, diyorum yanlış yazıya bakıyorum herhalde, hani futbolcuymuş, şiddetmiş ne işim olur ki babında. Kareküpü görünce koptum! Süpersin! Teşekkür ederim bu saatte bahşettiğin bedava kahkaha için. :D

    İşte insanın beyle etik değerleri tavan yapmış arkadaşları olsun, ufacık bi kelimede bile alıntıyı belirtsin, mutlu etsin, e bundan iyisi Şam'da kayısı yani... :)

    Saygılar, hörmetler efenim. :)

    YanıtlaSil
  3. Olayı ve detayları şimdi öğrendim.
    ''Böyle bir şey olmadı'' diyecek kadar zeki biriymiş.
    ''Üst insan'' olmak nasıl bir şey kanıtlamış arkadaş...

    YanıtlaSil
  4. Burak'ın böyle bir şey yapmasına şaşırdım. Halbuki dışardan böyle şeyler yapacak birine de benzemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha içinde çok yapıyordu dışarıya da taşırdı.

      Sil
  5. Şöhreti taşımak, taşıyabilmek her babayiğidin harcı değil. Futbolla pek aram yok, tanımam da çoğu futbolcuyu; ama tipik 'şöhret' sarhoşluğu ve saçmalaması bu. Sanırım hata toplumda. Verilen değeri çok yanlış anlayacak, taşıyamayacak, şımaracak ve tozutacak insanları belli bir yere getirmemek, peşinde 'fan' adı altında deli divane olmamak gerek demek ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöhreti ve parayı kaldıramadıkları kesin. Böyle davranışlarda bulunanların peşine takılmamalı dediğin gibi.

      Sil
  6. Turgay bu sinirlilik saygısızlık toplumun her kademesinde var artık. ne hale geldik yahu. bir de sporculardan gelince hepten düşündürücü oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes aynı durumda ama dediğin gibi bari sporcular sakin olsa.

      Sil
  7. Yazınızın sonundaki Atatürk'ün sözü,son noktayı koymuş yazıya :)

    YanıtlaSil
  8. sinir oluyorum ya bu tip insanlara. fazla pohpohlanmos bir ego ile her seyi yapabilceklerini zannediyorlar. goruntuleri izledikten bir gun sonra haberlerde birde soforrun isten cikarildigini falan verdi hatta lisans iptali falan diyordu haberde. bulduk gariban ez biraz daha ego sissin ben neymisim desin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. O kadar şımartıyorlar ki bu tipleri sonunda sağa sola saldırmaya başlıyorlar. Adamı işinden edecek bir de.

      Sil
  9. Maalesef biraz değer verince kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar. Bu noktada iş biraz da bizlere düşüyor. Çok şımartmamalıyız o tipteki insanları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsunuz biz şımartıyoruz bu adamları.

      Sil
  10. Futbolla çok ilgili değilim, ama bahsettiğin davranışlara yabancı olmadığımız kesin. Sonradan görme, şöhreti taşıyamama halleri çok!. Utanılası insanlık halleri!.bizim gibi ilerlediğini zanneden ama aslında ne kadar geri kalmış olduğumuzu gösteren 'yurdum insanları'nın seviyesi tüm bunlar!. Ve 'Atatürk' ne güzel söylemiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gereğinden fazla değer verdiğimiz için adamların ayarlarını bozuyoruz. Sonra da sağa sola saldırıyorlar. Atatürk çok güzel söylemiş.

      Sil
  11. güzel bir yazının kareküpü olmuş bu yazın evet ya bizim insan böyle işte kendini beğenmiş oluyorlar, avrupalılara benzemez bizim siporcular :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler kareküp:)Çok kendini beğenmiş oluyorlar maalesef.

      Sil
  12. Keşke Atatürk'ün sözlerini uygulayabilseydik de hiçbir açıdan böyle olmasaydık :D

    YanıtlaSil
  13. Turgay böyle egosu yüksek olanları "fight club" daki Tyler Durden'ın eline vereceksin. Tyler bunlara bir giydirmeye başlayacak, bi de süpürgeyle mi vuruyordu unuttum şimdi kaç sene oldu izleyeli ne ile vuruyorsa onla da şaplatacak şöyle sonra bak nasıl mum gibi oluyorlar. Tyler egoyu, kibiri öldürmeye birebirdir.
    Şaka bi yana Turgay yazılarını keyifle okuyorum, sıkı bir takipçinim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fena fikir değil:) Teşekkür ederim güzel yorumun için. Selamlar.

      Sil
  14. Toplumda antisosyal insan çok ne yazık ki. Ünlü biri yapınca olay dikkat çekti. Yoksa o şoför o sopayı yanında boşuna taşımıyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylüyorsunuz, o sopa oraya boşa konulmamış. Daha niceleri vardır. Selamlar.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!