8/28/2016

Türk Pop Müziğinin, uzun yıllardan beri önemli figürlerinden biri olan Kenan Doğulu, '' İhtimaller '' adını taşıyan caz albümüyle gündemde. Bu albüm için bestelenmiş olan '' İhtimal '' şarkısı haricinde kalan şarkılar, Kenan Doğulu' nun önceki albümlerinde seslendirdiği ve hit olmuş eserlerinden oluşuyor.

Kenan Doğulu bu albümde çok önemli caz müzisyenleriyle çalışmış. Şarkıların düzenlemelerini Ercüment Orkut( piyano), Can Çankaya( piyano) ve Bulut Gülen( trombon) yapmış. Davulda Ferit Odman ve Mehmet İkiz, kontrbasta Ozan Musluoğlu, trompette Şenova Ülker ve saksafonda Engin Recepoğulları albümdeki şarkıları icra eden önemli müzisyenler. Vokaller ise Sibel Gürsoy ve Tuğba Önal. Genel olarak albüme bakıldığında şarkıların caz uyarlamalarının ve Kenan Doğulu' nun yorumlarının oldukça başarılı olduğu görülüyor. Sadece '' Yazmışsa Bozmak Olmaz'' şarkısı diğerleri kadar iyi değil gibi. Uzun enstrümantal bölümler ve sololar albümün lezzetini arttırıyor. Albümde 11 şarkı bulunuyor:
  1. İhtimal
  2. Aşk Oyunu
  3. Gelinim
  4. Baş Harfi Ben
  5. Aşkkolik
  6. Kıyamam
  7. Sımsıkı Sıkı Sıkı
  8. Can Bebeğim
  9. Koca Çınar
  10. Ex Aşkım
  11. Yazmışsa Bozmak Olmaz
Categories:

8 yorum:

  1. Kenan Doğulu ergenlik çağlarımda favori şarkıcımdı aşıktım ben ona şu anda seviyorum ama o kadar değil bence eski şarkıları daha güzeldi ihtimal çok bayılmadığım bir şarkı oldu maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tam tersine İhtimali sevdim. Şarkıların caz versiyonlarını daha çok beğendim. Yaş itibariyle galiba:)

      Sil
  2. Yazmışsa Bozmak Olmaz isimi şarkısı benim hala dinlediğim bir şarkı, caz halini çok merak ettim.. Ayrıca listede beğendiğim şarkıları da mevcut.. Dinledikten sonra sizi de etiketleyerek paylaşacağım..

    Teşekkürler ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Caz hali de güzel olmuş şarkının. Umarım beğenirsiniz.

      Sil
  3. arasıra hala açıp dinlediğim şarkıcılardandır kenan doğulu. caz halini hayal edebildim de gerçekten güzel olur, mutlaka bakacağım albüme, teşekkürler =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel olmuş albüm. Beğeneceğinizi umarım. Teşekkürler.

      Sil
  4. Türk pop müziğinden soğudum galiba. Hep aynı geliyor şarkılar. Sanatçılar da öyle. Belki de yaşlanıyorum. Bu caz albümmüş gerçi. Vardır elbet sevenleri... ⭐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi şarkılar neredeyse aynı. Hepimiz yaşlanıyoruz:) Haliyle tercihlerimiz de değişiyor. Bu albüm oldukça caz. Selamlar.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!