7/08/2016

Fransa' da devam eden Euro 2016' ya Türkiye 1. turda veda etti. UEFA' ya kayıtlı 54 takımdan 24' ünün katıldığı ve tesadüfler sonucu geldiğimiz turnuvada sadece 1 galibiyet alabildik.

Yapılan onca reklam kampanyasına rağmen, turnuva öncesi ve turnuva boyunca, hem taraftarlarda hem de futbolcularda milli takım coşkusunu göremedik. Milli formalar da başka bir takımın forması gibiydi. Turnuvanın belki de en kötü oynayan takımı olduk. Aslında bu kötü oyunun ve taraftar keyifsizliğinin pek çok nedeni  var. Fatih Terim' in İlber Ortaylı' ı kampa getirip tarihimizi anlattırması da futbolcuları motive edememiş! Aslında sorun da burada başlıyor. Bu bir futbol maçı. Olayı büyütmeye gerek yok. Fatih Terim futbolcuları motive etmek için her yolu denemiş. Bu kadar uğraşacağına milli formayı hak eden oyuncuları çağırsa ve oynatsa daha başarılı olurdu. Oyuncuların önemli bir kısmı kendilerini turnuvaya hazırlamamış. Öyle olsa, Gökhan Gönül sadece transferine odaklanıp, gece transfer görüşmeleri yapmaz, Caner FB- GS maçı öncesi problem çıkartıp, haftalarca kadro dışı kalıp maç oynamadan gelmez, Ozan bu kadar kilolu olmaz, Arda da bu kadar güçsüz olmazdı. Ayrıca oyuncularımızın bir kısmı takımlarında direkt oynamıyor. Arda, Cenk, Şener, Ozan, Caner. Ama asıl sorumlu, bu halde olan oyucuları ısrarla oynatmaya çalışan Fatih Terim. Milli takıma ilginin az olmasının bir sebebi de Fatih Terim' in ve bazı oyuncuların kulüplerinde oynarken, kendi taraftarlarına yaranmak için yaptıkları hareketlerin diğer takım taraftarlarını kızdırması. Burak ve Caner, ligde antipatik hareketleri nedeniyle, neredeyse gittikleri her statta ıslıklandılar. Bir de klasik haline gelen, Fatih Terim' in ve futbolcuların sürekli atar yapması. Bir galibiyet aldılar mı başlıyorlar hesap sormaya. Aslına ektiklerini biçtiler. Milli formayı giyince her şey unutulur demek, milli takım forması altında 500.000 Euro prim alındığı ve para kavgalarının yapıldığı bir ortamda komik kaçıyor. Turnuva boyunca ve turnuvadan sonra da takım olduğumuzu gösteremedik. Turnuva dönüşü kaptan Arda ve bazı futbolcular özel uçakla döndüler. Bir kısmı da turnuvadan direkt tatile geçtiler.
İzlanda, çeyrek finalde Fransa' ya 5-2 kaybederek turnuvadan elendi. Buna rağmen şampiyon olmuş gibi büyük bir karşılama yapıldı. Çünkü onlar kaybetmelerine rağmen ellerinden geleni yapmışlar ve mücadeleyi hiç bırakmamışlardı. Hem de turnuvaya katılma primleri 80.000 Euro olduğu halde.
Categories:

8 yorum:

  1. Milli maçlarımıza amenna... Ama bu Avrupa çaplısı imiş. Bir de dünya çaplısı var... Atletizm olsa neyse :)

    YanıtlaSil
  2. Evet dünya şampiyonası da var. Atletizm iyi de doping işleri biraz soğuttu beni.

    YanıtlaSil
  3. Sürekli izlanda ile karşılaştırılmak yanlış ya bizim ülkemizde sistem yokki ne yaparsak yapalım tavşan gibi üresen de 100 milyon nüfusun olsanda 11 tane düzgün top oynayan adam yetiştiremiyoruz tuhaf

    YanıtlaSil
  4. Evet gerçekten tuhaf. Bu kadar nüfus var biz hala para verip yurt dışındaki Türk futbolcuları transfer ediyoruz. Bizde sistem para harcamak.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,

    Maalesef, milli coşkuyu yaşayamadık bu turnuvada. İzlanda'nın elenmesine rağmen şampiyon gibi karşılanması, örnek almamız gereken bir olay gibi geliyor bana. Umarım dünya kupasında daha iyi sonuçlar göreceğiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nihat Bey. Dünya kupasında milli takımın değerinin farkında olan yeni hoca ve yeni oyuncularla başarılı oluruz diye düşünüyorum.

      Sil
  6. o yazının fotosu işte "moda deniz kulubü" kii. karşıda da kalamış fenerbahçe. baksana sen spor seviyorsun. şu yeni aerobik cimnastikçi kızımızı yazsanaa tanıtsanaaa 15 yaşındakii :)

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!