3/16/2016

Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, Haziran ayında Fransa' da gerçekleştirilecek. Ligde şampiyonluk ve küme düşme mücadelesinin yoğun olarak yaşanması nedeniyle şimdilik geri planda. Şampiyona yaklaştıkça gündem milli takım olacaktır.

Bugünlerde Volkan Demirel' in performansındaki artış, tekrar milli takıma dönmeli mi sorusunu gündeme getirdi. Hatta neredeyse bir nabız yoklaması yapılıyor. Volkan Demirel'in çok iyi bir kaleci olduğu, milli takım kalesini Volkan Babacan' dan daha çok hak ettiği konuşuluyor. 
Volkan Neden Kadro Dışı Kalmıştı ?
Bilindiği gibi Volkan Demirel performansı nedeniyle kadro dışı kalmadı. Kazakistan' la oynanan grup maçından önce ısınırken, taraftarın kendisine küfür ettiğini öne sürerek stadı terk etmişti.  Fatih Terim' in ve diğer futbolcuların ısrarına rağmen maça devam etmemişti. Bu olaydan sonra Fatih Terim tarafından bir daha kadroya davet edilmedi. 
Fatih Terim Volkan' ı Affeder mi ?
Fatih Terim' in geçmiş dönemlerindeki disiplin ile ilgili kararlarına baktığımızda, etik değerlerden ziyade faydacı yaklaşımlarda bulunduğunu görüyoruz. GS teknik direktörlüğü döneminde, Melo' nun Riera' yı soyunma odasına kilitleyip dövdüğü olayda, Melo' yu takımdan göndermemişti. Şampiyonluk yolunda önemli oyuncusunu kaybetmek istememişti. Milli takımdayken Gökhan Töre' nin, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak' a silah çektiği olaydan sonra da Gökhan Töre' yi 1 yıl milli takıma almamış ama daha sonra almaya devam etmişti. Çünkü Gökhan Töre de önemli bir oyuncuydu. Etik kurallar ve disiplin takım için önemli oyuncular için uygulanmamıştı. İşte bu yüzden Volkan Demirel olayında Fatih Terim' in ne yapacağını kestiremiyoruz. Volkan Demirel Türkiye' nin şu andaki en iyi kalecisi. Faydacı Fatih Terim, Volkan' ın hata yaptığını ve cezasını çektiğini söyleyip, sportif başarı uğruna kadroya çağırabilir.  Buradaki olayın diğerlerinden farkı, Fatih Terim' e karşı da yapılan bir davranış olması. Volkan, sahayı terk ederken Fatih Terim' i de çiğneyerek gitmişti. Diğer olaylarda ise oyuncuların biri birlerine karşı olumsuz davranışları vardı. Asıl belirleyici olan da bu olacak.
Volkan Affedilmeli mi ?
Bu karar aslında, kararı verecek olanların beklentileriyle doğrudan ilgili. Ne pahasına olursa olsun sportif başarı gelmeli mi denecek, yoksa önemli olan etik değerler ve kurumlardır mı denecek? Bir oyuncunun maçı, özellikle milli maçı bırakıp gitmesi kabul edilemez. Volkan Demirel affedilirse buna sevinecek olanlar kadar bu karardan rahatsız olanlar da olacak . Buna futbolcuların bir kısmı da dahil. Belki önemli bir kaleci takıma dahil olacak ama bu kararın takım içinde ve kamuoyunda huzursuzluk yaratacağı kesin. Kurumların saygınlığı sağlanmak isteniyorsa disiplin kuralları, ihlali kimin yaptığına bakılmadan uygulanmalı. Volkan Demirel' in sportif başarıya sağlayacağı katkıya bakılmadan kadro dışı uygulaması devam etmelidir.
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!