8/03/2015

Türk futbolunda, futbolcuların, futbolculuktan başka şeylere evrilmesine son örnek Trabzonspor' un kaptanı milli kaleci Onur Kıvrak oldu. 

Sakatlığı sebebiyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Onur Kıvrak' ı büyük bir hasretle bekleyen futbolseverler yaşanan olaylar karşısında şaşkınlık yaşıyorlar. İddiaya göre kaptan Onur Kıvrak, Trabzonspor' un eski futbolcusu Milosevski' nin Makedonya' daki mezarını ziyaret esnasında sportif direktör Süleyman Hurma' yla tartıştı. Tartışmanın konusu, Onur Kıvrak' ın mezarlık ziyaretine gitmek için Süleyman Hurma' nın aracına binmesi ve Süleyman Hurma' nın Onur' a otobüse binmesini söylemesi. Aslında bu olaydan dolayı bu kadar büyük bir kavga çıkmaz. Ama geçtiğimiz yıllarda Trabzonspor camiasının Onur Kıvrak' a yüklediği misyon onu kimseyi tanımaz hale getirdi. Sportif direktör kimmiş ben bu takımın kaptanıyım, taraftar da arkamda havası içerisinde. Geçtiğimiz yıl Trabzon' da oynanan ve tatil edilen Fenerbahçe maçından sonra, Fenerbahçeli futbolcuların stattan çıkışına izin vermeyen taraftarların yanına gidip onları sakinleştirmek Onur Kıvrak' a kalmıştı. Siz bir futbolcuya böyle futbol dışı bir görev yüklerseniz haliyle onun da ayarları bozulacaktır. Böyle bir sorumluluk yüklediğiniz bir futbolcu da özel bir muamele talep edecektir. Bu kavga, hem taraftarlar arasında hem de kulüp içerisinde bölünmelere sebep olacaktır. Asbaşkan Ali Kemal Başaran Onur' un süresiz kadro dışı kalması gerektiğini söyledi bile. Bu problem çözülse bile taraflar arasında kırgınlık ortadan kalkmayacak gibi görünüyor. Benzer problemler Fenerbahçeli eski futbolcu Emre Belezoğlu' nda da yaşanmıştı. O da kendisine misyon edindiği bazı görevler nedeniyle kendi çapında Fenerbahçe' nin haklarını korumaya soyunmuştu. Bunun için de başkan harici kimseyi dikkate almadan gerek saha içinde gerek saha dışında istenmeyen olaylara karışmıştı. Kavgaysa kavga küfürse küfür. Bu davranışlar sonucunda, bir efsane olarak tarihteki yerini alacakken, Fenerbahçe' den gönderildiğini televizyondan öğrenmek zorunda kaldı. Bu iki iyi futbolcu da gerek yöneticilerin yanlış davranışları sonucu, gerekse kendi istekleri nedeniyle, kurum ve kural tanımayarak futbolculuktan başka şeylere soyundular. Ama en sonunda bedeline kendileri katlanmak zorunda kalarak. 
Categories:

4 yorum:

  1. Onur Kıvrak iyi bir kaleci idi,çoğu maçta Trabzonsporu ipten aldı desem yeridir,ama Futbol nankör bir meslek bir anda gözde olabilir yada gözden düşebilirsin.Eski Beşiktaş kalecisi Fevzi en iyi örnektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet iyi bir kaleci. Ama başka işlerle uğraşıp performansını düşürüyor.

      Sil
  2. onur için bende üzüldüm..çok değerli bir kaleci ama olanlar anlaşılır gibi değil gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız Mehmet Ali bey anlaşılır gibi değil. Bu olaylarda futbolcunun kendini farklı bir yerde konumlandırması ve buna yol açan yöneticilerin de payı var.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!