10/28/2014

Sanki ülkemize nefret bombası atılmış da virüsü her yere yayılmış gibi herkes biri birinden nefret ediyor. İnsanlar, kendisi gibi düşünmeyen ya da kendisi gibi olmayanları, sevmeseler bile saygı duyarlar diye beklerken, bırakın saygı duymayı neredeyse bir kaşık suda boğacaklar.


Eskiden de farklı görüştekilere karşı sevgisizlik vardı ama son yıllardaki kadar öfkeli değildi insanlar biri birlerine. Alt tarafı bir kupa yüzünden adeta düşman olan Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftarları, siyasi görüş ve hayat biçimi yüzünden biri birlerine tahammül edemeyen, muhafazakar kesim ile laik ve Atatürkçü görüşe sahip kesimler en temel örnekler. Hatta öyle hale geldi ki, siyasi gücü elinde bulunduranlar, diğer görüştekileri dönüştürmeye ya da yok saymaya çalışıyorlar. İşin ilginç tarafı, bu topraklardan sevgi ve hoşgörünün sembolü insanların çıkması onları torunlarının bu halde olması. '' Hiç bir milleti ve insanı ayıplamayın '' diyen Hacı Bektaş Veli, '' Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol '' diyen Mevlana, '' Sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz '' diyen Yunus Emre.
Yan yana yaşadıkları, beraber dolaştıkları insanlardan, fikirlerine inandıkları ve kendilerini yönlendiren siyaset, spor vb önderlerinin, söylem ve davranışları sayesinde nefret ediyorlar. Peşinden gittikleri bu önderler yarın olmayacaklar belki ama onların ektikleri nefret tohumları maalesef büyümeye devam edecek. 
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!