8/21/2014

        Fenerbahçe sakin günler geçirmeye hasret kaldı. Ersun Yanal operasyonu Fenerbahçe' nin son gündem maddesi oldu. Bir teknik direktör takımdan gönderilebilir ama karalama kampanyalarıyla beraber gönderilmesi hiç yakışık almadı.

Hatta bu kargaşada şike sürecinin sembol ismi Aykut Kocaman ve Zico' da payına düşeni aldı. İkisinin de şampiyonluklarda payı olmadığı, futbolcuların şampiyon yaptığını söyledi Aziz Yıldırım. Aynı şekilde Ersun Yanal' ın da takımı şampiyon yapmadığını söyledi. O zaman insanın aklına sormak geliyor. Madem bu futbolcular şampiyon yapıyor takımı önceki yıllarda neden şampiyon yapmadılar.
       Başarısız denilen Ersun Yanal rekor kırarak takımı şampiyon yaptı. Aykut Kocaman ligi şampiyon bitirdi, 25 yıldır alınamayan Türkiye kupasını iki yıl arka arkaya kazandı ve UEFA kupasında, Fenerbahçe' ye tarihinde ilk kez yarı final oynattı. Diğer bir başarısız Zico da takımı şampiyon yaptığı gibi Şampiyonlar Ligi' nde çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi.
                                        
   
       Ayrıca Aykut Kocaman gibi şike sürecinde hiç bir yönetici ortada yokken tek başına bütün baskılara direnen ve takımı sürekli yarışın içerisinde tutan bir ismi de burada malzeme yapmaması gerekirdi. Onun yeri ve konumu bu kulüp tarihinde ayrı olarak kalacaktır ve kalmalıdır. Aykut Kocaman' ın duruşu ve mücadelesi şampiyonluktan ve başka sportif başarılardan çok daha önemlidir.
         Fenerbahçe kulübünde teknik direktörlük makamı itibarsız hale gelmeye başladı. Başarıda hiç bir katkısı olmayan, sadece başarısızlığın sorumlusu olan bir makam. Başkan, futbolculara paraları zamanında ödediği için şampiyonluk geldiğini söylüyor. O zaman idman, taktik varyasyonlar, takımı mental olarak yarışın içerisinde tutma, motivasyon vb gibi konuların da bir önemi yok. 
         Ve başka bir sorun da kulubün, bazı futbolcuların yönlendirmesiyle yönetilmeye başlanması. Bir dönem GS' de olan Florya ruhu benzeri bir yapı Fenerbahçe' de de oluşmaya başladı. Emre Belezoğlu' nu ya da Volkan Demirel' i performansı düştü diye hangi teknik direktör oynatmamazlık edebilir ki artık? Unutulmamalı ki GS, Florya ruhunu temsil eden oyuncularını kulüpten göndermek zorunda kalmıştı.
         Bir de yeni teknik direktör İsmail Kartal konusu var. Daha önce futbolcuların abisi ve dert ortağı olan İsmail Kartal mutlak başarı gereken bir görevde, tüm sorumluluk üzerindeyken, abilik yaparak bütün sezon futbolcuları nasıl idare edecek. Ricayla motive edip koşturabilecek mi?
         Bir başka ilginç olay da tapelerle hapiste yatmış olan başkan Aziz Yıldırım' ın, Ersun Yanal' ın olduğu iddia ses kaydıyla ilgili hiç bir yorum yapmaması. Sadece bu konu için bile basın toplantısı düzenleyip, teknik direktörler hakkında konuştuğu gibi yüksek perdeden konuşarak, bu durumu lanetlemesi ve sorumluyu bulacağını söylemesi beklenirdi.
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!