11/07/2014

Etrafımızda istedikleri başarıyı elde edememiş bir çok insan görürüz. Bu insanların, başarısız olmalarına neden olan bazı davranışları vardır. Bu davranışları sürdürdükleri sürece başarılı olma şansları yoktur. Bu davranışlar aşağıdaki gibidir:
1) Yeterince çalışmamak:  İşine iyi konsantre olup düzenli ve verimli çalışmak başarılı olmak için olmazsa olmaz kuraldır. Yeterince çalışmadan başarılı olmayı beklemek hayalciliktir. Vidal Sason' un dediği gibi  '' Başarının çalışmadan önce geldiği tek yer sözlüktür ''


2) Kendini olduğundan fazla görmek: Bulundukları pozisyondan daha iyi bir pozisyonda olmalarının gerektiğini düşündükleri için işlerini küçümserler ve işlerini yeterince iyi yapmazlar. Oysa ki daha iyi pozisyona geçmenin en önemli kıstaslarından biri de mevcut işini iyi yapmaktır.

3) Kaytarmak: Çay ve sigara molalarını uzatmak, telefon sohbetlerini arttırmak, internet ve sosyal medyada vakit geçirmek, bilgisayarda oyun oynamak işten kaytarmanın en yaygın yollarıdır. Bunlar verimli çalışmayı engeller.





4) Dedikodu yapmak: İş yerinde sürekli dedikodu yapıp başka insanları kötülemek hem kendi motivasyonlarını bozar hem de ekip bütünlüğüne zarar verir. 

5) Her şeyi bildiğini sanmak: Her şeyi bildiklerini sanıp kimseyi dinlemedikleri için aynı hataları tekrarlayıp dururlar.  Ayrıca kendilerini geliştirme ihtiyacı da duymadıkları için yerlerinde sayarlar.


6) Sabit fikirli olmak: Sabit fikirli insanlar başka fikirleri kabul edip fikirlerini değiştirmezler. Bu da onların gelişmesini engeller. Oysa esnek fikirli olsalar işlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak fikirleri dinleseler daha başarılı olurlar.


7) İşleri yarım bırakmak: Yapılması gereken işleri yarım bırakmak ya da ertelemek o işlerin yok olmasını sağlamaz. Birikmesine ve ilerde ayak bağı olmasına neden olur.



Categories:

6 yorum:

  1. 3 numaradaki yazılanlara takmış durumdayım bu aralar. Gördükçe kızıyorum.

    YanıtlaSil
  2. sabit fikirli olmak... her şeyin senin düşündüğün gibi doğru olduğunu düşünmek

    YanıtlaSil
  3. Evet bu da önemli bir madde. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Gayet net ifadeler. Bu maddeleri olumlu yönde uygulayan, hayrını ve faydasını görür. Kaleminize kuvvet...

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!