11/27/2015

Cem Yılmaz' ın son filmi olan Ali Baba ve 7 Cüceler gösterime girdi. Film, ilk 1 hafta sonunda 1 milyon gişe rakamının hemen üzerinde yer almasına rağmen, hem gişe rakamları hem de film olarak beklentilerin altında kaldı. 

Cüce heykelleri satan Şenay(Cem Yılmaz) ve kayın biraderi İlber (Çetin Altay) Sofya' da bir fuara katılıyorlar. Burada çeşitli tesadüfler sonucunda insan avcılarının hedefi haline geliyorlar. Filmde pek çok gönderme bulunuyor. Açlık Oyunları, Av Mevsimi ve Son Umut filmlerine göndermelerin yanında '' Kızlı erkekli'' gibi siyasi göndermeler de var. 
Cem Yılmaz filmlerinden seyircinin birinci beklentisi filmin çok komik olması. Bu beklentinin sebebi Cem Yılmaz'ın Stand up gösterilerinin çok komik olması ve yıllar boyunca güncellenerek izleyenleri güldürmesi. Haliyle seyirci izlediği filmin de komik olmasını bekliyor. Ama Cem Yılmaz' ın filmlerinde salt komik olmak gibi bir kaygısının olmadığı da görülüyor. Bu da seyircide hayal kırıklığı yaratıyor. Aslında Hokkabaz ve Pek Yakında filmleri de pek komik değildi ama çok güzel filmlerdi. Ancak Ali Baba ve 7 Cüceler filmi hem komik değil hem de bu filmler kadar güzel değil. Tabi ki film çok kötü değil ama Cem Yılmaz' ın tüm filmlerini izlemiş ve Stand up gösterilerini canlı olarak ve DVD' den seyretmiş bir hayranı olarak değerlendirdiğimde beklentimin karşılandığını söyleyemem. Ayrıca filmde çok fazla küfür var. Olduk olmadık yerlerde küfür ediliyor.
Cem Yılmaz' ın Takıntıları
Küfür konusu Cem Yılmaz' ın takıntısı olmuş görünüyor ve ısrarla filmlerinde küfüre yer veriyor. 8. cücenin ismi de bunun işaretlerinden. Küfürün yanına gaz çıkartma da eklemiş GORA' dan sonra bu filmde. Diğer bir takıntısı partner olarak seçtiği karaktere sürekli laf sokması ve onu sürekli bozması. İnsanın rahatsız edecek kadar yapıyor bunu. Aynı şey Hokkabaz filminde Maradona karakterinde de görülüyordu. Bu filmde olmayan diğer bir takıntısı da homoseksüel karakterler. Neredeyse tüm filmlerinde kullanıyor. Başka bir takıntısı da birden fazla karakteri oynaması. 
Cem Yılmaz Stand Up gösterilerinde yenilikçi ve sıra dışı oluşuyla öne çıkmıştı. Filmlerinde ise tutucu olduğu söylenebilir. Cem Yılmaz ısrarla kendi inandıklarını seyirciye kabul ettirmeye çalışıyor. Ama seyirciden bu yönde olumlu tepki alamıyor. Bunun sonucunda da kendi kredisini tüketiyor. Onun da bunun farkında olduğu, televizyondaki film tanıtım programlarındaki gerginliğinden açıkça belli oluyor.
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!