9/30/2015

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi maçında, geçtiğimiz yılın İspanya La Liga Şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi finalisti Atletico Madrid' e 2-0 yenilince, taraftarlar teknik direktör Hamza Hamzaoğlu' nu istifaya davet ettiler. 

Daha 3 ay önce sezonu 3 kupayla kapatan takımın teknik direktörünü hem de daha ligin başında istifaya davet etmenin mantığını anlamak zor. Şampiyonlar Liginde 5 maç daha var ve ligin henüz 6. haftası oynandı. Aynı garip tepkiyi Bursaspor taraftarı Ertuğrul Sağlam' a gösterdi. Tarihindeki tek şampiyonluğu kazandıran ve 4 büyükler haricinde kazanılan tek şampiyonluk kupasını Bursa' ya getiren Ertuğrul Sağlam ligin daha 6. haftasında istifaya davet edildi. Bu tepki karşısında Ertuğrul Sağlam gözyaşlarını tutamadı.


Taraftarın bu tepkisini anlamak çok güç. Anadolu takımını şampiyon yapan hocanın hiç kredisi yok. 3 kupayla sezonu kapatan hocanın hiç kredisi yok. Galatasaray mali açıdan UEFA denetiminde olduğu için istediği transferleri yapamadı. Taraftarın sevgilisi ve takımın en önemli parçalarından Felipe Melo, transferin son günü İnter' e transfer olup takımı zor durumda bıraktı. Bursaspor da en önemli 4 oyuncusunu Fenerbahçe' ye kaptırdı ve yeni bir takım kurdu. Bu gerçekleri de mi görmüyor taraftarlar. Aslında taraftarlar, takımlarını ya da futbolu sevmiyorlar. Sadece kazanmayı seviyorlar. Ne olursa olursa olsun, hakem kendi lehlerine haksız kararlar verse de kazanmayı. '' Vur kır parçala bu maçı kazan '' tezahüratını boşuna yapmıyorlar. Yani kazan da nasıl kazanırsan kazan. Güzel futbol, fair play, takım aidiyeti kimin umurunda.
Categories:

5 yorum:

  1. Herşeyden önce taraftarın spor bilinci kazanması lazım.daha önceki başarıları anlık başarısızlıklarla unutuyoruz.hemen fiş kesmeye kalkıyoruz.Bari kulüpler bu hataya düşmeseler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız ama kulüp yöneticileri de aynı kafada maalesef. Başarısızlık durumunda ortalığı yıkıyorlar. Taraftar sporu sevmeli dediğiniz gibi.

      Sil
  2. futbolu sev mi yo rum

    YanıtlaSil
  3. bu yazdıklarınız buna benzer nice olay, herşey açık, siz nesini seviyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bunları sevmiyorum tabi ki. Temiz ve adil futbol benim istediğim ve sevdiğim.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!