5/14/2020

Senaryosunu Ali Atay, Aziz Kedi ve Feyyaz Yiğit' in yazdığı, Ali Atay' ın yönettiği polisiye komedi tarzındaki Cinayet Süsü filmi oldukça eğlenceli. Aynı senaryo ekibinin ilk filmi olan Ölümlü Dünya da absürt komediden hoşlananların ilgisini çekmişti. Cinayet Süsü, Ölümlü Dünya gibi şiddet içermiyor. Türk komedi filmlerinin olmazsa olmazı küfür, bu filmde de bolca yer alıyor. Küfür olmadan mizah olmuyor diye düşünüyorlar demek ki.
Filmin geneline bakınca gayet güzel olduğunu söyleyebiliriz. Senaryo, çekimler, oyunculuklar ve müzikler çok iyi. Uğur Yücel, Cengiz Bozkurt, Binnur Kaya ve Mert Denizmen çok iyiler. Feyyaz Yiğit ise biraz abartılı bir oyunculuk göstermesine rağmen iyi performans sergiliyor. Asabi komiser Salih rolünde Cengiz Bozkurt dikkat çekici. Uğur Yücel ise her zaman klas. Filmin konusuna gelince, sanat eseri gibi düzenlenmiş cesetler ortaya çıkmaya başlar. Bu seri katili bulmak için ekibin yardımına ABD' de eğitim görmüş suç uzmanı Dizdar Koşu (Feyyaz Yiğit) katılır. Ali Atay filmlerinde önemsiz detaylar üzerinde uzun tartışmalar ve konuşmalar yer alıyor. Bu önemsiz konular üzerine ciddi tartışmalar komik öğeler barındırıyor. Cinayet Süsü' nde de bu tür replikler yer alıyor. Filmde özellikle otopark sahnesi kahkaha attırıyor. 2019 yılı yapımı olan film 110 dakika.
Categories:

36 yorum:

  1. Netfilixte gördüm filmide izlemek fırsat olmadı.

    YanıtlaSil
  2. son günlerde en çok bu filme güldüm.
    yazı her zamanki gibi harika :)

    YanıtlaSil
  3. Müzikleri gerçekten güzeldi. Oyunculuklar da öyle ama gerçekten küfür bir müddet sonra beni filmden soğuttu. Sürekli bel atlı espriler -_- Sonunda güzel toplamışlardı ama :)

    YanıtlaSil
  4. Geçen hafta izledik.<Gülmekten çatladım. Her sahnesine güldüm :D galiba biraz da moda girmek lazım bu tarz filmlerde. Kafa dağıtmak için birebir. Sonu da harikaydı.

    YanıtlaSil
  5. Mizah zor bir sanat eylemi. Ne yazık ki mizahı küfürle yapanlar pirim alıyor. Reyting görüyor. asıl küfürsüz mizah mizahtır. Mizah edep ve adaba aykırı oldukça küfretmenin çok normal ve normatif bir davranış olduğu betimlenmiş oluyor. Bu filmi izlemeye çalışacağım. Paylaşımınız ve ifdeleriniz güzel. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komedi filmlerinde küfürden hiç hoşlanmıyorum. Teşekkürler.

      Sil
  6. Arkadaşların çoğu sinemada izlemişlerdi ve çok güldük mutlaka izleyin demişlerdi.
    Bizde anca geçen akşam izledik.... Ve tam bir fiyaskoydu kendi adıma. Bu kadar iyi oyunculardan umutluydum... Lakin çok güldük dedikleri için mi bilmem hep gülmeyi bekledim...bir baktım film bitmiş....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu tarzı sevenler pek beğenmiyor. Kimisi de bayılıyor.

      Sil
  7. o zaman yarın iftarı beklerken yapacağımı buldum :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Küfür olmadan da komedi oluru bir türlü anlayamadılar.

    YanıtlaSil
  9. Seems like an interesting film. Thank you for your recommendation. Here Turkish soap operas are very popular now, but I prefer films to soap operas. I'd like to see this one.

    YanıtlaSil
  10. Küfür prim yapıyor maalesef. Çağan Irmak'ın ''Unutursam Hatırla''sında bol küfür vardı. Aşırı rahatsız olmuştum. Bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Ben sevmiyorum küfürlü filmler

    Bir de artık Türk komedi dizisini izlemeyi tercih etmiyorum.
    Ama siz çok iyi anlatmissiniz sınav haftamdan sonra bir göz atıcam .
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. İncelemenizdeki bu film sahnesinin film boyunca çok fazla zekâ olması gerektiğini hayal ediyorum ..., gerçekten izlemek istiyorum. Hatırladığınız için teşekkürler, Turgay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Himawan Sant. Zeka içeren espriler boldu dediğin gibi.

      Sil
  13. pikiş izleriz yaniiii tamams :)

    YanıtlaSil
  14. Yerli filmleri seviyorum. Çok teşekkürler.İyi bayramlar.En güzel bayram mesajlarını okumak üzere sizi blogumda görmekten mutluluk duyacağım.

    YanıtlaSil
  15. Bilgilendirme için cidden teşkkür ederim. Küfürsüz mizah tercihim. Gün bitmedeen Bayramınız mübarek olsuun :)

    YanıtlaSil
  16. Nedense bu filmi izlediğimde çok güldüm, ben de şaşırdım bu kadar gülmeme:) Durum komedisi olduğu içindir belki de. Sonra bir daha izleyince o kadar gülmedim. Anlık bir durumdu belki. Yine de Amerikan filmleriyle dalga geçmesi açısından güzeldi, en güzeli de bomba sahnesiydi, izlenebilir.

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!