3/17/2020

Çin' den başlayıp tüm dünyaya yayılan ve son olarak ülkemize de gelen Corona virüsü etkisini giderek arttırıyor. Yayılma hızı ve ölümlere yol açması nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü tarafından ''pandemi'' olarak ilan edildi. Yani durum çok ciddi. 
Önlem Üstüne Önlem
Hükümet çok önemli kararları oldukça hızlı bir şekilde aldı. Okullar tatil edildi. Bir araya gelme imkanı sağlayan eğlence mekanları, kafeteryalar, kahvehaneler, sinema salonları, çocuk oyun alanları kapatıldı. Konser, tiyatro gibi pek çok etkinlik iptal edildi. Umreden gelen hacılar karantina altına alındı. Çok sayıda ülkeye uçuşlar durduruldu. 
Futbol İçeri Akıl Dışarı
Bu kadar önlem alınırken futbol camiamızın başka bir dünyada yaşadığı bir kez daha ortaya çıktı. O sihirli top ülkemizde insanların aklını başından almaya devam ediyor. Dünya yıkılıyorken onlar başka alemdeler. Avrupa' nın tüm ligleri, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, EURO 2020 organizasyonu ertelenirken bizde liglerin seyircisiz oynanması kararı alındı. Israrla maçları oynatmaya devam ediyorlar. Futbolculardan her hangi biri hastalığa yakalansa, tüm takıma, rakip oyunculara bulaştırması içten bile değil. Futbol olmazsa dünyanın sonu gelir sanıyorlar galiba. Kendilerini bu kadar önemsemeleri de bundan olsa gerek. Bu kararda muhtemelen yayıncı kuruluşun zarara uğrama baskısı da vardır. Ama insan sağlığı her şeyden önce gelir.
Fıkra Gibi Başkan
Trabzonspor başkanı maçtan sonra basın açıklaması yaptı. Açıklamayı maskeyle yaptı. Sadece onda maske vardı bu arada. Liglerin tatil edilmesinin gerekli olmadığını söylüyordu maskeyle konuşurken. Bazı kulüplerin günü kurtarmak için erteleme istediğini söylüyordu. Futbolun ülke insanının stres atmasına yarayan, onları meşgul eden bir olgu olduğunu, liglerin ertelenmesiyle boşanma davalarının artacağını söylüyordu. Saçmalama konusunda sınır tanımıyordu. İTÜ mezunu önemli bir iş adamı Ahmet Ağaoğlu. Söz konusu futbol olunca eğitim, tecrübe, kültür hepsi çöpe gidiyor. Ne de olsa futboldan daha önemli bir şey yok onlar için. Futbolun sağlığının da pek iyi olduğu söylenemez.
Categories:

20 yorum:

  1. Galiba Trabzon şampiyon olmak istiyor:)

    YanıtlaSil
  2. saçmalanmış harbiden :)

    YanıtlaSil
  3. Böyle bir açıklama beklemezdim. Gerçekten fıkra gibi.

    YanıtlaSil
  4. bu, simit satıcısının parayı alırken de aynı eldiveni kullanması gibi bi şey. trajikomik:D
    gidişatı merakla ve biraz da endişeyle bekliyorum.

    YanıtlaSil
  5. lazların adı boşa çıkmamış lazio :)

    YanıtlaSil
  6. corona fıkrasımı :)şarkısını duymuştum

    YanıtlaSil
  7. Ben de şaşırarak izledim dünyadaki futbol ve spor tartışmalarını. Kasap et derdinde...

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!