5/11/2019

Dünya seyahati pek çok kişinin hayali. Rotasız Seyyah Mehmet Genç de bu hayalini gerçekleştirmek için iyi sayılacak işini bırakıp neredeyse gözü kara denebilecek bir hamle yapıyor. Çalıştığı firmanın iş için Tayvan' a göndermesi sonucunda içindeki gezgini keşfediyor ve freelance fotoğrafçılık yapıp gezmek için işinden istifa ediyor. Gezmek için çok paraya ve iyi derecede yabancı dil bilmeye gerek olmadığını savunuyor ve bunu ispat edercesine dünyayı dolaşıyor. Ama yine de parasız bu işin yapılamayacağını vurguluyor.  
Gezmeye ilk başladığı dönemlerde yüzün üzerinde firmayla sponsorluk için görüşüyor ama olumu yanıt alamıyor. Ama pes etmiyor. Tayland, Filipinler, Meksika, Venezuella, Amazon, Guatemala, Panama, Kolombiya, Honduras gezilerini bu kitapta anlatıyor. Yazarın samimi bir dili var ve bu da kitabı keyifle okumanızı sağlıyor. Zaten kendisi de samimi ve iyi niyetli olursanız açamayacağınız kapı yok diyor. Bu sayede gidilmesi çok zor olan, yerli kabilelerinin yaşadığı bölgelere gidebiliyor. Kitabın formatı, gidilen ülkelerin ya da bölgelerin tarihi turistik yerlerinin tanıtımından ziyade daha ücra köşelerin anlatılması ve Mehmet Genç' in başından geçen maceralardan oluşuyor. Kitapta ucuza konaklama, ucuza seyahat gibi tüyolar da veriliyor. Kitabın sonundaki turistlerin memleketlerine göre analizleri ve pratik tüyolar çok keyifli.Mehmet Genç Couhchsurfing sistemi sayesinde konaklamalarını yapıyor. Bu sistemde kayıtlı kişilerin evlerinde ücretsiz misafir olabiliyorsunuz. Diğer bir konaklama yöntemi de hostellerde başka kişilerle beraber aynı odada kalmak. Oldukça ucuz bir konaklama yöntemi olan hostelde konforun da çok düşük olacağı aşikar.
Kitapta Mehmet Genç' in 60 tane gezi macerası var. 10 tanesinin altında QR kodu bulunuyor. Burada bulunan barkodu akıllı telefonunuza okuttuğunuzda, o bölümle ilgili çekilen fotoğrafları ve videoyu internetten izleyebiliyorsunuz. Kitap kuşe kağıda baskılı ve resim kalitesi çok iyi. 
Categories:

8 yorum:

  1. Cesaret, samimiyet ve iyi niyet diyorum ben :)) Bağlarım olmasa benim de yapabileceğim bir yaşam diye düşündürttü. Biraz tek tabanca olmak gerekiyor sanırım. Kitabını incelemeye alacağım, teşekkürler tanıtım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şekilde gezebilmek için kesinlikle cesaret şart:) Teşekkürler.

      Sil
  2. Buna benzer yolculuk hikayelerine instagram'da çok rastlıyorum. Tabi fotoğraflar ve yazılar parça parça, bence çok iyi düşünülmüş böyle bütüncül bir kitap yayınlamak, benim de bir parça gezgin hayatım olduğu için okuma listeme aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Genç de sosyal medyadan paylaşımlar yapıyor. Bu şekilde kitap olarak toplanması iyi olmuş. İyi okumalar.

      Sil
  3. hımmmm bilmiyodum, gezmek sevilmez mi, tüyolar da var diyorsun, ilginçmiş :) parasız gezmek zor tabii yaaa. ama çok ucuza da gezilebilir yanii :)

    YanıtlaSil
  4. Methini çok duyup, henüz okumaya fırsatım olmayan bir kitap.
    Hayatta sürekli standart şeyleri yapmak insanı köreltiyor aslında. Her yeri gezemesek de, bu düşünceyi körükleyen bir tarafı vardır kitabın gibi hissediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın dili de çok akıcı. Ayrıca uygulamayla video görüntülerini de izleyebiliyorsunuz.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!