4/28/2019

Son yıllarda memleket insanına bir haller oldu. Siyasetten spora pek çok alanda ortadan ikiye bölünmüş durumdayız. Birinin ak dediğine diğeri kara demek zorundaymış gibi davranılıyor. Tartışma programlarında, belirgin bir şekilde ortada olan bir durum varken, o görüşe karşı olanlar bin dereden su getirerek gözümüzle gördüğümüz bir şeyi başka bir şeymiş gibi anlatmaya uğraşıyorlar. 
Ait oldukları parti ya da görüşün ileri gelenleri nasıl düşünür deyip öyle düşünüp öyle konuşuyorlar. Sanki kendi fikirleri yokmuş gibi. Doğruluk, adalet, hak teslim etme, vicdan gibi kavramlar kaybolmuş. Adeta robota dönüşmüş insanlar. Programlanmış gibi aynı şekilde davranıyorlar. Zaten programlarda gruplar ikiye ayrılıyor. İki taraf da Nuh diyor peygamber demiyorlar. Sıkıştıklarında geçmiş zamanda da şöyle olmuştu, sizinkiler böyle yapmıştı diyorlar. Geçmişte yapılan yanlış günümüzde yapılan yanlışı doğrulamıyor ki. O zaman yanlışsa bugün de yanlıştır. Objektif bir şekilde değerlendirme yapanlar programlara davet edilmiyorlar. Medya da bu kutuplaşmadan memnun olmalı ki bu tür bölünmeye çanak tutuyor. 
Sporun Amigoları
Benzer durum spor programlarında da yaşanıyor. Eskiden amigolar tribünde olurlardı. Şimdi ekranlara yayılmış durumdalar. Amigo spor muhabirleri, amigo yorumcular ve gazetecilerle dolu spor programları. Tuttukları takımı korumak adına yanlı, objektiflikten uzak yorumlar yapıyorlar. Aslında böyle davranarak taraftarı oldukları kulüplerine de büyük haksızlık edip zarar veriyorlar. Kulüp tarihinde övündükleri sembol olmuş isimler centilmenlikleriyle anılırken, yeni nesil yorumcu, gazeteci, muhabir grubu yanlı davranışlarıyla onların kemiklerini sızlatıyorlar. Ayrıca sporun birleştirici olma özelliğini ortadan kaldırıp düşmanlıklar oluşmasına yardımcı oluyorlar. 
Zıt Kutuplar
Fizikte zıt kutuplar biri birini çeker ama geri kalan alanlarda biri birini itiyor. Hem de iyice uzaklaştırıyor. Neredeyse herkes düşman olacak. Her kesin aklını başına alıp kendisine çeki düzen vermesi lazım. Vicdan ve dürüstlük gibi değerler hatırlanıp ona göre davranılmalı. Gelecekte oluşacak büyük tatsızlıkların alt yapısını oluşturduklarının farkına varmalılar. 
Categories:

16 yorum:

  1. Senin söylediklerin çok doğru şeyler hocam. Ama İnan kimsenin umrunda değil. Önemli olan menfaat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimsenin umurunda olmaması daha da kötü bir şey.

      Sil
  2. ah sorma sorma yaaaaa çok fazla değişik kültürlü oldu bizim ülke :)

    YanıtlaSil
  3. Benim bildiğim zıt kutuplar, en azından benim çevremde gözlemlediklerim önceden spor, siyaset, ırk vs. konularda birbirlerine şaka yaparak takılırlardı. Şaka bitti kavga başladı. Siz...biz deniyor artık :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kutuplar iyice keskinleşti. Karşı taraftakiler düşman olarak görülmeye başladı. Çok kötü bir durum.

      Sil
  4. Tüm bunlara sebep olan şey değişmediği müddetçe artarak devam edecek gibi geliyor bana.....

    YanıtlaSil
  5. Toplum çıkarlar doğrultusunda ayrımlaştırıldı. Kutuplar o kadar derinleşti ki, tekrar birleşebilmek çok zor. Çünkü güven duygusu yitti. Ben bile kendimde bu derinliği hissediyorum. Kişilik olarak böyle bir mizacım yok aslında ama nefret o kadar körüklendi ki artık bir taraf hissediyorum kendimi ve karşı tarafa en küçük bir güvenim, inancım kalmadı. Topluma yazık edilidi, ediliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kötüsü de bu. Bu durumun ortadan kalkması yıllar sürecek ve belki de ortadan tamamen kalmayacak.

      Sil
  6. Kutuplaşma çok fazla maalesef. Tekrar toparlamak zor olacak.

    YanıtlaSil
  7. Tüm saydıklarınız olumsuzlukların temelinde cehalet yatıyor. Yanlışı savunanların savunma şekline baktığınızda iki savunurken bile belli ediyor, yalan yanlış şeyleri savunduğunu. Seçim dönemlerinde siyasiler toplumu bu duruma getirdiler. Bizler akli selim davranmak ve onların dolduruşuna gelmemiz gerekir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bizde bitiyor iş. Başkalarının arkasından gözü kapalı gitmeden doğru analiz yapıp buna göre davranmalıyız. Selamlar.

      Sil
  8. bir de yaa, insanların birbirini sevmediği bir ülke olduk iyice. yabancıların görüşü buu. türk türkü sevmez diyorlar yaa :) bi de şöyle diyorlar. avrupada tesadüf eseri insanlar ölüyor, türkiyede ise tesadüf eseri yaşıyorlar :)

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!