3/23/2019

Hayat kolay değil. Sürekli mücadele etmek gerekiyor. Dalgalı bir denizde yüzmek gibi. Kendimizi dalgalara bırakırsak nereye sürükleneceğimiz belli değil. Batmamak için ya da istediğimiz istikamette gidebilmemiz için çabalamaya devam etmemiz gerekiyor. Tabi bunun için iyi yüzebilmek, güçlü ve dayanıklı yani donanımlı olmak gerekiyor. 
Donanımlı olmak için hayat boyu çaba göstermemiz gerekiyor. Okulda başarılı olmak için, istediğimiz iyi bir üniversiteye girebilmek için, mezun olunca iyi bir işe girebilmek için ve o işte başarılı olup çalışmaya devam edebilmek için. Üniversiteye gidemesek bile bir meslek öğrenip o meslekte başarılı olabilmek için. Aslında hayatta kalabilmek için. 
Engeller ve Bahaneler
İstediğimiz hedeflere ulaşmak tabi ki kolay değil. Pek çok engel var önümüzde. Maddi imkansızlıklar, bulunduğumuz şehrin imkanlarının kısıtlı olması, kapasitemizin hırsımızdan az olması, gelişimimizi engelleyen bir çevrede olmamız. Zaten hayattaki yarış adil bir yarış değil. Herkes aynı koşullarda başlamıyor hayata. Ama bunları gayret göstererek ve çok çalışarak aşabiliriz. Pek çok olumlu örnek var önümüzde. Ama aşmakta en çok zorlanacağımız engel kendimiziz. Kendi önümüzde duruyoruz adeta. Bahanelerimizin arkasına sığınarak. Friedrich Nietzche' nin dediğine kulak vermek gerekiyor burada: '' İlerlemek mi istiyorsun? Kendi önünden çekil o zaman''. 
Bir Yolu Vardır
Kitap okumaya vaktimiz yoktur ama sosyal medyaya ve televizyon izlemeye harcadığımız zamandan kısabiliriz. 
Seyahat etmeye bütçemiz yetmez deriz ama çok uygun fiyatlı ve taksitli ulaşım ve konaklama seçenekleri vardır.
Eğitim almaya da vaktimiz yoktur. Çünkü işlerimiz çok yoğundur. Oysa ki eğitimle kendimizi geliştirsek işlerimizi daha verimli yapabiliriz.
Örnekler uzar gider ama sonuç değişmez. Kendi gelişimimiz için engel kendimiziz. Kendi önümüzden çekilirsek yol alırız.  
Categories:

16 yorum:

  1. Az ince Kağıttan Dünyam İlkay'ın blogunda bir şey okudum."Bir şeyi gerçekten istediğin zaman,arzunu gerçekleştirmek için bütün evren iş birliği yapar"diyordu Paulo Coelho
    İnsan yeter ki istesin.Bir yolunu buluyor.Hele de günümüzde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Simyacı kitabında geçiyor bu cümle ve benim de katılıyorum buna. Selamlar.

      Sil
  2. insan neye canı isterse ona öncelik veriyor kesinlikle :) kitap okumaz ama sosyal medyada saatlerini harcar.. son zamanlarda herkesin kendini sorgulaması gerektiğini düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canının istemediklerine de bahane buluyor:)

      Sil
  3. Gercekten istemek ve istedigimiz icin calismak bizi bizim icin iyisi olan hayallere ulastiracaktir diye dusunuyorum cogu zaman,kendi hayatimdan yola cikarak.Bugunlerdeki ehliyet testime calismamam icin ki bahanem:bu ay kendime cok kitap okuyacagim diye soz verdim:) peki o testi ben ne zaman ve nasil gececegim.eninde sonunda gecilecek! Iyi haftalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında harekete geçebilecek kadar güçlü istemek gerekiyor. Selamlar.

      Sil
  4. Her şey bizim elimizde. Mücadele etmeden, çalışmadan olmaz. Ancak burada çok da zorlamamak; zorla oldurmaya çalışmamak gerekiyor. Kararlı olmalı, çaba sarf etmeli ve geri kalanı da hayatın akışına bırakmalı...diye düşünüyorum. Düşündüren bir yazıydı, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Dengeyi kaybetmemek gerekiyor dediğiniz gibi. Bir yerde de akışına bırakmalı. Selamlar.

      Sil
  5. Ne güzel ifade etmişsiniz :)
    'İlerlemek mi istiyorsun? Kendi önünden çekil o zaman!' çok sevdim :)

    YanıtlaSil
  6. Yaşadıklarımız hep öncelik meselesi, vakitsizlik değil. Yeteri kadar istedikten sonra neler yapılıyor, bir güne neler sığdırılıyor neler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle doğru. Önceliğimiz olmayanlara vaktimiz yetmiyor. Selamlar.

      Sil
  7. eveeet kendimizi bi aşabilsek geçebilseek :)

    YanıtlaSil
  8. Evet gerçekten de kendimizi keşfetme yolculuğunda en büyük engel galiba kendi kendimizi gerektiğinden fazla önemsememizdir. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!