2/05/2019

Sinemacılarla ve sinema salonu sahipleri arasındaki ''Mısır savaşları'' nın sona ermesiyle Türk filmleri vizyona girmeye başladı. Bunlarda ilki Yılmaz Erdoğan' ın yazıp yönettiği Organize İşler 2: Sazan Sarmalı filmi. Film gösterime girdiği ilk hafta sonu 923.663 seyirci tarafından izlendi. Yılmaz Erdoğan' ın önceki filmi Ekşi Elmalar' ın toplam 1.237.921 seyirciye ulaştığını düşünürsek oldukça iyi bir rakam. 
Başrollerde Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola, Bensu Soral ve Rıza Kocaoğlu yer alıyor. Filmin konusu şöyle: Dolandırıcı Asım Noyan(Yılmaz Erdoğan) ve çetesi faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. Dolandırdıkları bir kişinin yardım için Sarı Saruhan( Kıvanç Tatlıtuğ) ' dan yardım istemesi sonucunda Sarı Saruhan' la  Asım Noyan karşı karşıya geliyor. Bu arada Asım Noyan' ın kızı (Bensu Soral) sazan sarmalı denilen telefon dolandırıcılığının mağduru oluyor. Asım Noyan' da bu işi yapanları bulmak için harekete geçiyor. Oyunculuklar genel olarak iyi olmakla birlikte Kıvanç Tatlıtuğ' a ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Sarı Saruhan rolünde oldukça başarılı. Film genel olarak güzel. Eğlenceli bir seyirlik olmakla birlikte pek komik sayılmaz. Beklentiyi ona göre ayarlamak gerekiyor. Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan işin içinde olunca insan beklenti çıtasını yukarıda tutuyor haliyle. Bu da hayal kırıklığı olasılığını arttırıyor Arada okkalı küfürler de yer alıyor filmde. Dolandırıcılığın alabildiğine sevimli gösterilmeye çalışılması beni rahatsız etti.  Onun haricinde çekimler çok güzel. İlk filmde olduğu gibi İstanbul' u kuş bakışı izlemek oldukça keyifli. Yılmaz Erdoğan filmlerinde yer alan derin anlamlı uzun cümlelere de rastlayamıyoruz bu filmde. . Her şeye rağmen dozajında beklentiyle izlenip keyif alınabilecek bir film olmuş. 
Categories:

24 yorum:

  1. ilkini çok sevdiğim için bu devam filmini merak ediyordum, beğenmenize sevindim, en yakın zamanda izlemek isterim, teşekkür ederiz paylaşımınıza:)

    YanıtlaSil
  2. bugün izlemeye gideceğim inşallah..Erdoğan sinemasını seviyorum ben...

    YanıtlaSil
  3. Ilki gibi güzel olur insaallh

    YanıtlaSil
  4. Yarın izlemeye gideceğim için resmin alt kısmını okumadım😃 diyeceğim ama okudum.Zaten o kadar çok reklamı yapılıp fragmanı oynuyorki az çok belli konusu. Merakla beklediğim filmlerden.Haklısınız dolandırıcılık/hırsızlık (bkn:Kızım dizisi) neredeyse sevimli birer meslek halinde gösteriliyor.Bunlar RTÜK den nasıl geçiyor bilinmez.Bu arada mısır savaşları nasıl oldu da bitti birden, şaşırdım. Bilet fiyatlarına bakacağım gidince nasıl hallolmuş belli olur fiyatlardan.

    YanıtlaSil
  5. Spoiler vermemeye çalıştım:) Umarım keyif alırsınız. İyi seyirler.

    YanıtlaSil
  6. Güzel yorumlamışsınız, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Türk filmleri sanki sinemada izlenmez duygusu oluşturdu bende. Sanki kısa süre sonra TV ekranlarına düşecek gibi düşündürtüyor. TV açmıyorum orası ayrı muamma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde dediğiniz gibi televizyonda yayınlanıyor filmler ama sinemada izlemesi daha keyifli bence.

      Sil
  8. ay izlerim herhalde tv de. bu filmde bence uyanık davranmış erdoğan. iyi isimleri toplamış, gişe garantisi :) proje filmler bunnaaar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gişe de sinemanın bir gerçeği. Ne yapsın:)

      Sil
  9. Belli bir süre sonra tv'de yayınlansa da sinemada izlemek ayrı bir tat veriyor. Ben izledim, güzel filmdi.

    YanıtlaSil
  10. Nil Karaibrahimgil'in şarkısı filmi film yapmış bence :)

    YanıtlaSil
  11. Paylaşımlarınızı severek takip etmeye çalışıyorum daha nice paylaşımlarınız olur inşaallah...Sıkılmadan dirayetle :)...Selam ve Dua ile...

    Selam ziyareti :)

    YanıtlaSil
  12. Ekşi Elmalar’ın hitap ettiği kesim daha dardı sanki. Ama Organize İşler herkese hitap ediyor. O yüzden çok kısa sürede gişede iyi iş yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru tespit. Organize işler daha geniş bir kitleye hitap ediyor.

      Sil
  13. Merhaba, Değerli Blog Arkadaşım; İnsana Davet sitesinde "Blog Keşif Etkinliği ve Önemli Duyuru" başlıklı yazımızda size de yer verdik. Hemde önemli bir duyuru içeriyor... Bakmak isterseniz beklerim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!