1/22/2019

Roger Federer tenis tarihinin en önemli oyuncularından biri. Yaşayan efsane. 20 Grand Slam şampiyonluğu bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde, Avustralya Açık Grand Slam turnuvası esnasında başına ilginç bir olay geldi. Soyunma odasına girmek üzereyken kapıda bulunan görevli Roger Federer' i uyardı. Akreditasyon kartı olmadan soyunma odasına giremeyeceğini söyledi.
Roger Federer bu turnuvada mücadele ediyordu ve Avustralya Açık' ı 6 kez kazanmıştı. Dolayısıyla görevlinin onu tanımama ihtimali yoktu. O sadece kuralları uyguluyordu.  Bir süre sonra Federer' in yardımcısı geldi ve akreditasyon kartını gösterdi. Peki Federer' in tepkisi ne oldu bu esnada? Hiç bir şey söylemedi. Sakince bekledi. Kartı gelince soyunma odasına giriş yaptı. '' Sen benim kim olduğumu bilmiyor musun? '' demedi. Görevliyle tartışmadı. Çünkü görevli sadece işini yapıyordu. Sporcuları saha içindeki başarıları kadar saha dışındaki davranışları da değerli kılıyor. ''Majeste'' lakabını almış olan Federer bu saygıyı hak eden sporculardan biri.
Türkiye' de Olsa
Böyle bir olayın ülkemizde olduğun varsayalım. Kendilerini ulaşılmaz olarak gören futbol camiasının korunaklı '' kral'', '' imparator'' lakaplı üyeleri neler yapardı? Burak Yılmaz olsa, kavga ettiği otobüs şoförünün başına gelenlerin buradaki görevlinin başına gelmesi kaçınılmazdı. Arda Turan olsa görevlinin kafa yeme garantisi vardı. Arabaya koşup silah da alıp gelebilirdi. Nasıl olsa ona bir şey olmuyor. Fatih Terim olsa  hakaret,darp vs kesindi. Görevlinin işine de son verilirdi. Eğer akreditasyon kartının getiren yardımcısı Hasan Şaş ise görevliye saldırıp yüzünü tırmalama ihtimali de oldukça yüksekti.
Categories:

15 yorum:

  1. Ben de hayranlıkla seyrettim o sahneyi, yüzünde gülümseyen bir ifadeyle sakince bekledi Federer. Biz ne zaman bu seviyeye çıkacağız acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O seviyeye çıkabilecekmişiz gibi görünmüyoruz maalesef.

      Sil
  2. Hazım diye bir sorunumuz var. O olmadan olgunluk olmuyor.

    YanıtlaSil
  3. Türkiye analizi çok hoşuma gitti...

    YanıtlaSil
  4. herkes kendini bir halt sandığı için kendi minik dünyasında öyle oluyor ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle oluyor. Oysa mütevazi olsalar daha da büyürler.

      Sil
  5. heey bugünlerdeeee ben de tenis izliyom. serena yenildi. ay hep serena serena :)

    YanıtlaSil
  6. Çok doğru bir analiz olmuş..

    YanıtlaSil
  7. Maalesef üljemizde alcagönüllülük ve olgunluk cok ender özelliklerden.

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!