12/25/2018

Reyting, televizyon dünyasının görmezden gelinemez hatta odak noktası diyebileceğimiz bir unsuru. İstenilen reytingi alamayan dizi, program vb. reyting canavarının pençelerinde yok olup yayından kaldırılıyor.
Günümüzde reyting denilince akla gelen ilk isim Acun Ilıcalı' dır. Muhabirlikten başlayıp televizyon kanalı sahipliğine kadar uzanan öyküsünde, halkın nabzını çok iyi tutan yapımlarla ekranda yer aldı. Oldukça iyi izlenme oranları alarak reyting canavarını mağlup etti. Ama bu süreç içerisinde yaptığı programlar, reyting kaygısıyla da olsa kendi canavarlarını yarattı. Acun Ilıcalı' nın reytinglerinin ana ögesi kavga olmaya başladı. Yemek programı, moda programı ya da Survivor fark etmiyor. Pek çok yarışma programında kavga yer alıyor. Buna '' kontrollü kavga'' da diyebiliriz. Reyting için yarışmacılar kavga ettiriliyor. Bu arada kontrolünü kaybedip kavgayı abartan yarışmacılar diskalifiye edilerek aslında kavga istenmiyormuş gibi yapılıyor. Böylece Acun, ailemizin programcısı olarak kalmaya devam ediyor. Acun' un programından fırlayan canavarların sonuncusu  yemek programı MasterChief' te yer alan Murat Özdemir. Bu yarışmacı bir papağana işkence edip sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Bir diğer yarışmacı Nihat Doğan' ın Özgecan Aslan için söylediklerini insan olan söylemezdi. Ama bu sözleri söylemesine rağmen Survivor yarışmasında kendisine yer buldu. Çünkü onun reytingi vardı ve reyting Acun için pek çok şeyden önemliydi. Tabi ki bu insanların her yaptığından Acun Ilıcalı sorumlu olamaz. Ama seçtiği kontrollü kavgaya dayalı reyting modelinin işlemesi için bu tip insanlara ihtiyaç duyuyor.
Ekranda sürekli kavga olması sonucunda, kavga normal bir şeymiş  gibi algılanmaya başlanıyor. Acun da bir şekilde şiddetin normalleşmesine katkıda bulunmuş oluyor. 
Categories:

16 yorum:

  1. hiç sevmiyorum bu tarz programları ve o şahsın kendisini..

    YanıtlaSil
  2. Acun Türk halkını çok iyi okuyor. Kısa sürede kimsenin düşünemediği kadar ilerledi. Burada kızıyoruz, fakat dönüp yine o kanalı açıyoruz. Televizyon izlemek bana başlı başına aptallık gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Televizyonu açmama alışkanlığı edindiğimizde aklımıza bile gelmiyor.

      Sil
  3. Tv ile alakam yok o saatleri kitap okuyarak değerlendiriyorum.

    YanıtlaSil
  4. Acundan da programlarından da bıktım gerçekten.. her sezon yeni yarışma reklamlarını gördüğümde sinirim bozuluyor.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar sizi yeni keşif ettim.Blogunuzu sevdim.Takip ve izlemeye aldım.Banada beklerim.(tariflimutfak-sibelinyemekleri).Mutlu yıllar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sibel hanım hoş geldiniz. Mutlu yıllar size de.

      Sil
  6. Papağana yapılan şiddetin haberini okumuştum, içim ezildi okurken, çok üzülmüştüm.Çok fazla TV. izleme alışkanlığımız yok ailece Allah tan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tv izleme alışkanlığımızı iyice azaltmalıyız. Belki bu sayede kendilerini düzeltir yapımcılar.

      Sil
  7. Zor zamanlarda birlik beraberlik, kardeşlik, barış vurgusu yapan televizyonlar, normal günlerde insanlara horoz dövüşü yaptırıyor.

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!