11/06/2018

Antalya- Isparta yolu üzerinde, Aksu ilçesinde yer alan Kurşunlu Şelalesi ve Tabiat Parkı Antalya kent merkezine 22 km mesafede bulunuyor. Doğa harikası olan bu alan 1986 yılında koruma altına alınıp tabiat parkı haline getirilmiş. Kurşunlu Şelalesi ve Tabiat Parkı 596 hektarlık bir alan içerisinde bulunuyor. Bu alanın 33 hektarlık bölümü ziyaretçilere açık. 2017 yılında 250 bin kişinin ziyaret ettiği bu saklı cenneti bu yıl ziyaret edenlerin sayısı 500 bine yaklaşmış. 
18 metre yükseklikten dökülen Kurşunlu Şelalesi birbirine bağlı 7 göletten oluşuyor. 

Tabiat parkı oldukça temiz ve bakımlı.

Ağırlıklı olarak Kızılçam ağaçları bulunmakla birlikte Doğu Çınarı, Defne, Yabani Zeytin, Alıç Zakkum ve Sakız Ağacı başlıca bitki örtüsünü oluşturuyor.

Piknik alanı içerisinde manzara seyir terasları, restoran, çocuk parkı, gezinti patikaları, hediyelik eşya dükkanı, içme suyu ve tuvalet bulunuyor. Girişte ücretsiz otopark yer alıyor.

 Mevsimsel su azalmalarını önlemek için DSİ' nin yaptığı Küçük Aksu Barajı' ndan borularla su getirilmesi planlanıyor. Bu proje sayesinde yaz aylarında da yoğun su akışı sağlanacak. 

Şelalenin altından göle bakış

Ev sahipleri

Yürüyüş parkuru

Büyük Köprü

1980' li yıllarda Kenan Evren için yaptırılan köşk turizme açılmış ve Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi olmuş.

Su sesleri içerisinde dinlenebiliyorsunuz.


Doğanın dengesinin ne kadar önemli olduğunu hatırlatan tabelalar.


Deve, at ve midilli ile gezinti yapılabiliyor.

Giriş ücreti 7 TL. Müze kart geçerli değil.
Categories:

10 yorum:

  1. Kenan Evren için; çevresindeki bitki örtüsüne özellikle ağaçlara zarar verilmeden yapılan köşke hayran kaldım. Oysa Okluk koyunda yapılan Yazlık saray için kesilen 50 bin ağaç aklıma geldikçe deliresim geliyor.
    Elinize sağlık, çok keyifli bir makale olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Doğayı katlederek nereye varacaklarını sanıyorlarsa.

      Sil
  2. Herkese merhaba, ben aranızda çok yeniyim...sayfamı ziyaret edip takipçim olarak ve yorumlarınızla beni desteklerseniz çok mutlu olurum....herkese kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum....

    YanıtlaSil
  3. Doğası, manzarası harika bir yer.

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!