9/23/2018

Ülkemiz çok önemli bir ekonomik kriz yaşıyor. Çok sayıda köklü firma konkordato ilan ederken, haber bültenlerinde yer almayan küçük ve orta ölçekli yüzlerce şirket batma tehlikesi yaşıyor. Firmalar tasarruf tedbirleri çerçevesinde çok sayıda önlem alırken, personel sayılarını da azaltma yoluna gidiyor. Kriz dönemlerinde ilk akla gelen tasarruf tedbirleri arasında çalışan sayılarının azaltılmasının yer aldığı bir gerçek. Firmalar batma korkusu yaşarken, çalışanlar da işlerini kaybetme korkusu yaşıyorlar.
Bu kritik dönemde Saran Holding' ten sıra dışı bir hamle geldi. Saran Holding' in patronu olan Sadettin Saran imzasıyla yayınlanan bildiride, çalışanların maaşlarına 1 Eylül itibariyle % 7 ara zam yapıldığı belirtildi. Ayrıca bildiride '' Bugün grup olarak hangi noktaya geldiysek siz çalışma arkadaşlarımızın desteği ile geldik'' ibaresi de yer aldı. Gerçekten zor durumda olan şirketlerin yanında, krizi fırsata çevirip çalışan sayısını azaltma ve çalışan maaşlarını arttırmama yoluna giden firmalar da varken Sadettin Saran' ın bu yaklaşımı takdire şayan. Bu şirkette çalışanların şirketlerine bağlılığının ne kadar artacağı tahmin etmek zor değil. İşten atmadığımıza dua etsinler demektense, çalışanların da kriz nedeniyle hayatlarının zorlaştığını görmek ve buna göre davranmak çok değerli. Ne denebilir ki ? Helal olsun.
Categories:

18 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Çok güzel hareket hem de. Umarım örnek olur.

      Sil
  2. Bu devirde kimse yapmaz bunu. Helal olsun.

    YanıtlaSil
  3. Helal olsun,hala işten çıkarılma korkusu yaşıyorum 15.yılım olduğu halde.Özel Sektör!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel sektörün genel hali. Umarım sıkıntıya düşmezsiniz.

      Sil
  4. ne güzeeel. eh kriz olduğunu kabul edenler de var neyse kiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kriz olmadığını varsayanlar da çok fazla.

      Sil
  5. Böyle insana değer veren bir şirket bulsaydım belki de şuan akademik yolculuğumun yanında bir de çalışıyor olurdum. Tebrik ediyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bu şekilde davranan şirket sayısı pek az.

      Sil
  6. Takdir edilesi ve bir çalışan olarak imrenici durum. Çalışanına değer veren firmalar, en çok ihtiyaç duydukları anda da desteği o güvendikleri çalışanlarından görürler. Bu firmaların çoğalması umudumuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru. Bahsettiğiniz desteği de şirketine bağlı çalışanlar yapar.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!