8/21/2018

Milyonfest Erdemli Festivali' nin ikincisi ,Mersin' in Erdemli ilçesinde bulunan Milyon Su Plajı' nda gerçekleştirildi. Oldukça kalabalık bir topluluğun izlediği festivalde 28 sanatçı yer aldı. Festivalin organizasyonu Umut Kuzey tarafından gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl 3 gün olan festival bu yıl 4 güne çıkartılmış.
Günübirlik katılımın haricinde kamp alanlarında çadır da kurulabiliyor. Bilet fiyatları günlük 50 TL, kombine 110 TL, kamp+ kombine 140 TL olarak belirlenmiş. Yeme içme alanları ve seyyar tuvaletler de kurulmuş. Yiyecekler oldukça uygun fiyatlı. Konserler 16:00 da başlayıp gece yarısına kadar sürüyor. Organizasyon iyi olmasına rağmen konser alanına girişte uzun kuyruklar olması olumsuz bir durumdu. İlk gün yüzlerce metreyi bulan kuyruklar vardı. Günlük bilet alıyorsanız her gün kuyruğa girmeniz gerekiyor. Kombine almak isterseniz de verdikleri bilekliği 4 gün boyunca çıkartamıyorsunuz. Bilekliği taktıktan sonra rahatça giriş çıkış yapabiliyorsunuz. Konser alanındaki ses sistemi gayet iyiydi. Özellikle Hayko Cepkin' i dinlerken ne kadar iyi bir ses sistemi olduğunu anlıyorsunuz:)       

Bir yandan konserler devam ederken konser alanının hemen yanında olan denize girebiliyorsunuz.

Konser alanı oldukça geniş bir plajda kurulmuş. Buna rağmen gece adım atacak yer kalmıyor.

Mor ve Ötesi

Yüzyüzeyken Konuşuruz

Pamela

Yiyecek İçecek Alanı

Çöplerin ortalık yere atılması ve hemen toplanmaması hoş olmayan görüntülerdendi. 
Ufak tefek aksaklıklara rağmen böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etmek gerekiyor. 
Categories:

4 yorum:

  1. Bence Mersin'deki STK'lar, yönetim, idare, gençlik, üniversite, halk, vs. desteği ile her sene güzelleşerek devam eden bir festival olabilir. Şehir dışında olduğum için katılamadım ama sosyal medya üzerinden yazılanları, yapılanları takip etmeye çalıştım. Emeği geçen herkese teşekkürler.

    Eleştirilerin de yerinde ve olumlu olmuş. Çöp konusuna gelince bunun gelenler ile de ilgisi var. Dünya Kupası'nda Japon'lar statdan çıkarken çöplerini topluyordu. Gelen herkese çöp torbası vereceksin girişte. Belki çöp oranı azalır. Ya da çöp kovalarını arttıracaksın. O da bir çözüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelenlerle çok ilgisi var. Çöp kutusuna atma ihtiyacı hissetmiyorlar. Ama çöp kutuları daha fazla olsa daha az kirlenirdi bence ortalık.

      Sil
  2. Festivalleri seviyorum. Bursa`da da Nilüfer Festivali var her yıl. Bu sene de eylül başı. Kadro hemen hemen sizin festivalle benzer bu yıl. Herkes olumlu ya da olumsuz çok eleştiriyor. Ya da programı beğenmiyor, falanca sanatçıyı niye getirmediniz vs. diye. Sanki her sanatçı hazır asker bekliyor gelmek için:) Normal tabii, herkes her şeyi beğenmek zorunda değil. Ancak şu var ki ülkemize böyle festivaller düzenlemek hiç kolay değil. O yüzden herkesin şehrindeki festivaline sahip çıkması lazım. Olumsuzluklar önerilerle düzeltilebilir, yeter ki isteyelim.
    Çöp konusu gerçekten vahim, biz geçen yıl festivalde kendimiz toplamıştık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Festivaller nefes alanları bence ve sahip çıkılmalı. Yıkıcı değil yapıcı eleştiriler yapılmalı.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!