3/20/2018

Gün geçmiyor ki ülkemizde bir saadet zinciri çökmesin ve mağdurlar yaratmasın. Son saadet zinciri hikayesi Çiftlik Bank' ta ortaya çıktı. İnternet üzerinden oynana FarmVille benzeri bir oyunla 77.843 kişiden 511,7 milyon TL para toplanmış. 398,3 milyon TL üyelere ödeme yapılırken 113,4 milyon TL ise yurt dışına aktarılmış.
Nasıl Oynanıyor
Bu sisteme kayıt olduktan sonra parayla çiftlik hayvanı satın alıyorsunuz. Ayrıca yem ve depo parası ödüyorsunuz. Sistem 4- 6 ay içerisinde koyduğunuz parayı geri almayı ve hatta daha fazla kazanmayı vaat ediyor. 1.000 TL lik yatırım karşılığında yılda 2.200- 2.800 TL arasında kazanma imkanı olduğu söyleniyor. Hayvanların yaşam ömrü 365 gün. Bu sürenin sonunda tekrar yatırım yapmanız gerekiyor. Bu oyunda satın alınan hayvanlar ve tesisler karşılığında firma gerçek hayvan satın alıyor ve tesis kuruyor. Buradaki satışlar yatırımcının karını arttırıyor. 
Ponzi Sistemi
Tüm saadet zincirlerinin atası sayılan Ponzi Sisteminde, son girenler ilk girenleri finanse ediyor. Sisteme ne kadar çok giriş olursa kazanç o kadar artıyor. Titan saadet zincirinin de kuruluş şablonu bu şekildeydi. Sisteme üye girişi durunca sistem çöküyor. 
Asıl Uyanık Kim
Herkes bu sistemi kuran ve ''Tosuncuk'' diye tabir edilen Mehmet Aydın' ın ne kadar uyanık olduğunu söylüyor. Oysaki resimde görünen ve üye olan tüm katılımcılar en az onun kadar uyanık. Çünkü vergisiz ve kolay kazanç sağlamayı umuyorlardı. Zaten mağdurlardan biri, yapılan röportajda, bu kadar kişinin aptal olacağını düşünmediği için sisteme girdiğini söylüyordu. Yani işin özeti bizim memleketin ne uyanığı biter ne de mağduru.
Categories:

36 yorum:

  1. Haberlerden takip ettim olayı. Pes yani dedirtti bana. Sanırım kolaydan köşe dönme sevdası olduğu sürece bu tür oyunlara maruz kalır insanoğlu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de her dönem uyanıklar ve para kazanmak isteyip kaybeden uyanıklar hep olmuştur. Sülün Osman, Cevher Özden(Banker Kastelli) Jet fadıl akla gelen ilk isimler. Ha, bir de mahalleden Haluk vardı...

      Sil
    2. Uyanıklar hep oldular dediğiniz gibi hep de olacaklar.

      Sil
    3. Kısa yoldan köşe dönmek istemenin bedeli maalesef.

      Sil
  2. Uyanıklara bakının.Ahh yazık insanlarda inanıp almışlar.Emek vermeden alın teri dökmeden kazanç sağlanamayacağını nezaman öğreneceğiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emek vererek kazanmak zor. Herkes kolayına kaçmaya çalışıyor.

      Sil
  3. Ben ne zaman patlar acaba diye bekliyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna benzer başka yapılar da varmış. Onlardan da duyarız yakında.

      Sil
  4. ha haaaa bizim ülke iştee. köşe dönücü uyanık millet :) balkan ülkeleri kadar bile ahlaklı olamıyoz yaaa :)

    YanıtlaSil
  5. Kolay yoldan para kazanma hırsı insanları olumsuz etkiliyor. Vergini öde, gayret göster. Nasibin varsa zengin olursun zaten :)

    YanıtlaSil
  6. Sistemin içeriğini hiç araştırmamıştım. Elinize sağlık.
    Son cümlenizdeki tespit hayatın her alanına uygulanabilir türden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet her alanda uygulanabilir.

      Sil
  7. Para hırsından mı insanların başına bunlar geliyor anlamıyorum. Daha çok param olsun da nasıl olursa olsun mantığı. Yazık insanlara hem aptal konumuna düştüler hem onca kazançları gitti :( Dikkatli olmak lazım. Allah akıl fikir versin ne diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok paralı olanlar hem istediklerine sahip oluyorlar hem de değer görüyorlar ülkemizde. Herkes bunun peşinde.

      Sil
  8. İlk aklıma gelen banker dolandırıcıları oldu bu haberi okuyunca.Ne ocakları söndürdüler.Ama insanlar kolay yoldan para kazanma olayına hep cazip gözle bakıyor, sonu hüsran oluyor.Yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet banker olayının benzeri bu da. Hırs ve kolay yoldan bol kazanç isteği. Sonuç hep aynı.

      Sil
  9. Bloguma yaptiginiz ziyareti gördüm ve hemen geri donus yaptim artik takipcinizim kolay para kazanilmaz mutlaka bir hile vardir o işte ama bazende insanin akli duruyor ve birden dolandırabiliyor artik ne kadar ikna edici

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Ya tutarsa hesabı. İşlerimiz yolunda gitse parayı bulmuştuk diyorlardır.

      Sil
  10. Gülsem mi ağlasam mı bilemediğim bir olay gerçekten..

    YanıtlaSil
  11. Maalesef "armut piş, ağzıma düş" çüler oldukça bundan nemalananlar her daim olacaktır. Yazık..

    YanıtlaSil
  12. I think this kind of tricks are also called 'pyramid investment'. They function shortly and make only those controlling them rich. Pyramids tricks are very common and unfortunately a lot of people have lost money this way.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Everyone is trying to be rich on the short way.

      Sil
  13. gülelim mi ağlayalım mı bilemiyorum, olayı çok güzel özetlemişsiniz..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İnsan kararsız kalıyor:)

      Sil
  14. gerçekten çok kafası çalışan insanlarız , çiftçinin /hayvancının durumunun günden güne zarar ettiği ve ekonomiden silindiği bir ülkede hangi akla hizmet bu çeşit bir açıklamaya kanıyorlar hayret :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek çiftçiler zor durumda gerçekten. Ama sanal çiftçiler köşeyi dönmeye çalışıyor.

      Sil
  15. Bu ilk değil son da olmayacak. Bizim millette bu uyanıklık(!) olduğu sürece 😀

    YanıtlaSil
  16. Emek vermeden alın teri dökmeden kazanç sağlamayı düşünenlerin hazin sonu.

    YanıtlaSil
  17. Ardından fire veren çiftlik uygulamalarına ne demeli peki? Mavi yumurtlayan tavuk ya da? İnsan aklıyla alay edercesine...

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!