1/09/2018

Cem Yılmaz' ın merakla beklenen filmi, Arif V 216 vizyona girdi. Cem Yılmaz' ın son filmleri, beklenen komedi düzeyinde olmaması nedeniyle izleyicide hayal kırıklığı yaratmıştı. Bu nedenle Arif V 216 için de acaba bu da mı hayal kırıklığı yaratacak endişesi vardı. 
Filme gidenler bu endişenin yersiz olduğunu görecekler ve hayal kırıklığı yaşamadan gayet keyif almış bir şekilde filmi izleyecekler. Filmi izlerken içimden Cem Yılmaz' la başa çıkılmaz diye geçirdim. Çıtayı çok yukarılara koyuyor bu filmle. Cem Yılmaz' ın en iyi filmlerinden biri olmuş Arif V 216. Senaryo, çekimler, oyunculuklar çok iyi. Ozan Güven, Çağlar Çorumlu ve Seda Bakan oyuncu performansı olarak çok öne çıkıyorlar.
İnsan Olmak İsteyen Robot 216
GORA' dan tanıdığımız  robot 216, insan olmak için dünyaya geliyor. Onun geldiğini öğrenen yabancı ülke istihbarat servislerinden kaçmak zorunda kalıyor. Zaman makinesiyle GORA' ya gitmek yerine Arif' le beraber 1969 yılına gidiyor. 216 orada kör kız Pembe Şeker' e aşık oluyor. 216' nın robot olduğunu öğrenen oyuncak şirketi sahibi Besim 216' nın aklını çelip kopyalarını üretip satıyor. Arif 216' yı Besim' in elinden kurtarmaya uğraşıyor.
Zaman Makinesi
Zaman makinesiyle birlikte biz de o yıllara duygusal bir şekilde gidiyoruz. O dönemlere gitmek bugünlerde ne halde olduğumuzu da apaçık ortaya koyuyor. O dönemin yıldızları olan Zeki Müren, Cüneyt Arkın, Filiz Akın, Sadri Alışık, Barış Manço, Emel Sayın, Ayhan Işık, Ediz Hun gibi isimleri görmek insana iyi geliyor. Kerem Alışık' ın, babası Sadri Alışık' ın Turist Ömer karakterini canlandırması, Cüneyt Arkın' ı da oğlu Murat Cüreklibatur' un canlandırması filmin duygusal ve hoş sahnelerinden. Geçmişin hit şarkılarının yer aldığı filmin müzikleri de çok güzel. Cem Yılmaz filmi esprilerle donatmış. Ama her zamanki gibi küfür ve belden aşağı esprileri eksik etmemiş filminden. Anlaşılan o ki Cem Yılmaz, galiz küfürlerden ve belden aşağı esprilerden vazgeçemiyor. Tabi filmde çok kaliteli ve ince espriler de var. Ama o kadar çok gönderme ve ince espri olduğu için filmi birden fazla kez seyretmek gerekiyor. 
Categories:

10 yorum:

  1. küfürlerden dolayı bir arkadaşım hiç beğenmedim dedi
    ben beğendim
    küfürler vardı ama öne çıkarmadım sanırım ben izlerken onları
    hoş sahneler daha öndeydi benim için
    bence de birkaç kez izlenir

    YanıtlaSil
  2. Bende izledim ve yorumumu yazdım :) Siz de çok güzel anlatmışsınız küfür konusunda da onun Arif karakterinin karakterinde olduğunu düşünüyorum çünkü onun dışında eden yoktu. Gorada da Arif küfür ediyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Adam seviyor küfür etmeyi:)

      Sil
  3. Herkes bir beğenmedim, paranıza yazıkk söylemi içinde.
    Ben gittim ve çok hoşuma gitti.
    Tamam çok bbüyük kahkahalara sebep olmasa da benim hoşuma gitti be. :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel anlatmışsınız. Ben de çok keyif aldım filmden, yazımda da belirttiğim gibi; özellikle Zeki Müren ve müzikal sahnelerinden.
    Evet, küfürler vardı, Cem Yılmaz senaryodaki bazı karakterlerinde genellikle küfür kullanıyor; Arif örneğin, Gora'da da küfür ediyordu, Arog'da da.
    Zaten dikkat edildiğinde maalesef ki bizim seyircimiz küfürlü sahnelere de çok gülüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet maalesef seyirci küfüre gülüyor.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!