12/29/2017

Bir yıl daha bitiyor. Yeni yılın eski yıla göre daha güzel olmasını dileyelim. Ama takvimde değişiklik oldu diye hayatımızda bir değişiklik olmayacağını da bilelim. Bunun olmasını ne kadar dilesek de. Ne yapalım, iyi dileklerde bulunmayalım mı peki? Tabi ki bulunalım ama bununla beraber bazı şeyleri de yapalım. Biz genelde belli adımları atmak için tarih belirlemek isteriz. Diyete ya da spora başlama günü Pazartesi' dir mesela. Yeni bir adım atmak için yılbaşı çok ideal bir zaman. Hem yılın 1. günü hem de Pazartesi.
1) Aynanın Karşısına Geçelim: Meşhur masaldaki gibi soralım aynaya. En güzel olup olmadığımızı sormayalım; olmak istediğimiz noktada mıyız diye soralım. Aynı zamanda muhasebe de yapalım. Neden istediğimiz noktada olmadığımızı sorgulayalım. Bahanelerin arkasına sığınmadan ve iğneyi kendimize batırarak. Dürüstçe cevaplar verelim kendimize. İyi yaptığımız şeyleri de düşünelim bu arada. Bu bizi gelecek için motive de edecektir.
2) Kağıdı Kalemi Elimize Alalım: 2018 yılında olmasını istediklerimizi alt alta yazalım. Yani istediklerimizin olması için ilk adımı atalım. İster evrene mesaj göndermek diyelim, ister planlama yapmak diyelim. Sonra yanlarına, ne zaman ve nasıl yapılacağını yazalım. Bu yazdıklarımızı yıl içinde düzenli bir şekilde kontrol etmeyi unutmayalım.


3) Eğlenmenin Hakkını Verelim: Hem de kutlamayın, eğlenmeyin diyenlere inat, eğlencenin dibine vuralım. Sevdiklerimizle bir araya gelelim ve bu yılbaşının keyfini çıkartalım.
Categories:

16 yorum:

  1. En belirgin ve gerçek değişiklik, takvimdeki değişiklik :)

    YanıtlaSil
  2. Katılıyorum. Ben eğlence kısmını atlamışım:/ Bol bol eğlenelim.

    YanıtlaSil
  3. Mutlu, huzurlu, sağlıklı, keyifli bir yıl diliyorum Turgay Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sezer Hanım. Ben de size mutlu, huzurlu, sağlıklı, keyifli bir yıl dilerim.

      Sil
  4. Yeni yilda yeni hedefler koymak kendimizi motive etmek için çok olumlu. Mutlu bir yil dilerim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Ben de size mutlu bir yıl dilerim.

      Sil
  5. ay eğlenmeye sorumsuz sorunsuz olmaya ülkece gülmeye ne çok ihtiyacımız var of yaa.

    YanıtlaSil
  6. Yapılacaklar listesi yapıp ,sonuna da "görev tamamlandı" yazabilmek ne güzel olur

    YanıtlaSil
  7. mutlu seneler,kağıt kalemi eline alma işini sürekli yapanlardanım,her ayımı bile planlamaya çalışırım ve bu sene 3. maddenin de hakkını fazlasıyla verenlerdenim sanırım.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de mutlu seneler. Planlama yapmak her zaman iyidir. 3. madde de çok önemli:)

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!